Accident greu d'un jugador d'11 anys del QBasket Sant Cugat: «Ja n'hi ha prou»

El club esportiu responsabilitza l'Ajuntament pel "mal estat i excés d'humitat" de les instal·lacions

Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques
Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques | Martí Albesa
04 de febrer del 2023
Actualitzat el 05 de febrer a les 23:20h

El passat dimecres 1 de febrer, un jugador d'11 anys del QBasket Sant Cugat va patir un greu accident mentre entrenava a les pistes descobertes de l'Institut Escola Catalunya. En un comunicat al qual ha tingut accés NacióSantCugat, el club esportiu responsabilitza de l'accident a l'Ajuntament pel "mal estat i excés d'humitat" de les instal·lacions ubicades a l'interior del centre educatiu.

En declaracions a aquest mitjà, el vicepresident del QBasket, Xavier Martínez, explica que el jove va perdre el coneixement després de caure de cap per una relliscada, a més de també perdre la memòria i el sentit de l'orientació momentàniament. Amb una hemorràgia a l'oïda, el club va activar immediatament el protocol d'emergència i va ser traslladat d'urgència en ambulància a l'Hospital Mútua de Terrassa.

Després d'una inspecció al centre mèdic, el jove va ser diagnosticat amb una fractura de crani, quedant ingressat des d'aleshores a la Unitat de Cures Intensives (UCI) en estat d'observació per tal de determinar el grau d'afectació del cop. Des del club lamenten que el nen pugui arribar a tenir seqüeles arran de l'impacte.
 

Imatge de l'estat de les pistes de bàsquet de l'Institut Escola Catalunya Foto: Cedida

 

"Silenci" de l'Ajuntament

"Ja n'hi ha prou!", exigeix el QBasket Sant Cugat exposant que no és el primer accident greu que ha ocorregut últimament en les mateixes instal·lacions. "Portem molts anys denunciant la situació i no hi ha solucions. Només silenci", ha carregat Martínez reclamant prioritzar la seguretat dels infants. "Sense un Pla d'Instal·lacions adient, aquesta mena d'incidents aniran a pitjor", ha alertat davant d'una ciutat que, assegura, no ofereix suficients equipaments per abastar la demanda dels clubs esportius locals.

Ja la temporada passada, un altre jugador de la mateixa entitat va patir una caiguda similar perdent també el sentit de l'orientació i de la memòria temporalment. "Estem davant d'una situació extremadament preocupant. Aquestes instal·lacions no reuneixen de cap manera les condicions mínimes adients per a la pràctica esportiva en general", han reiterat en clau de denúncia. 

"Les pistes de l'Institut Escola Catalunya són les instal·lacions més utilitzades pel nostre club de totes aquelles assignades per la Regidoria d'Esports, la qual cosa ens incrementa significativament el risc de patir accidents esportius; com malauradament així ha estat", lamenten des de l'entitat. 

Per aquesta raó, insten a l'Ajuntament que "solucionin immediatament" les deficiències de l'espai d'una manera definitiva, amb l'objectiu "imprescindible" que no es tornin a produir accidents d'aquestes característiques per culpa del mal estat de les instal·lacions. 

Des de l'oposició, el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, també s'ha fet ressò del cas a través de les xarxes socials. "Tenim un seriós problema de carència d'instal·lacions esportives cobertes a Sant Cugat. A què espera Francesc Carol -regidor d'Esports- per a reaccionar?", ha interpel·lat el taronja al republicà.