Els ecologistes demanen que no es prenguin «decisions precipitades» amb La Mirada

Un pronunciament que arriba després que recentment la justícia hagi desestimat les mesures cautelars que van aturar l'inici de les obres

La manifestació ha aconseguit arreplegar un centenar de persones
La manifestació ha aconseguit arreplegar un centenar de persones | Sergi Baixas
Nació
15 de desembre del 2023
Actualitzat el 19 de desembre a la 13:36h
Les entitats ecologistes han emès un "comunicat d'urgència" en relació amb la possible execució de sentència per a l'inici de la construcció de l'escola de La Mirada a l'interior del bosc de Volpelleres. Un pronunciament que arriba després que recentment la justícia hagi desestimat el recurs de les mesures cautelars que van aturar les obres.

En el text, demanen als grups polítics de Sant Cugat i a l'alcalde Vallès que no es prenguin "decisions precipitades" que facin "irreversible" la preservació de l'entorn natural. En aquesta línia, insten a trobar una ubicació alternativa i segura pel futur centre educatiu que permeti salvaguardar els "valors ecològics, ambientals i comunitaris del bosc amb la seva respectiva vàlua de fauna i vegetació de ribera". 

A banda, i posant el focus en l'actual context d'emergència climàtica i de sequera, el col·lectiu denuncia que no es pot perdre un espai natural tan "rellevant i singular", tal com quedava recollit en els primers informes de la OTAAA del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat.

Així, els ecologistes demanen protegir el bosc pels teixons, les guineus, els roures i els pins de dos, tres i quatre peus. "Però fem-ho també per tots els nens i nenes de Sant Cugat que formen la comunitat escolar i que mai podran comprendre per què no va ser possible aturar aquest abús ambiental", conclouen.

 

Comunicat de les entitats ecologistes per salvaguardar el Bosc de Volpelleres by Sergi Baixas on Scribd