Aquest és el plat preferit dels catalans aquest 2023

El Gastronomic Forum organitza un concurs per determinar-ho i també premia Martí Andrés Comamala com a millor cuiner de l'any i la televisiva Gessemí Caramés com la millor cuinera sostenible

Publicat el 09 de novembre de 2023 a les 17:00
El Gastronomic Forum Barcelona, ha acollit a més de 18.000 professionals que han visitat els estands i han assistit a conferències, i ha tancat l'edició amb una xifra rècord. Aquest cop, el programa incloïa més de cent ponències sobre cuina transformadora i també concursos com ara el del Plat Favorit dels Catalans del 2023. Aquest cop, el premi se l'ha endut el biquini. Un sandvitx de pernil dolç i formatge, que ha aconseguit superar el frànkfurt, l'entrepà de botifarra i l'hamburguesa.

L'encarregat d'escollir el Plat Favorit dels catalans ha estat el públic, que, després de tres rondes eliminatòries amb dotze opcions, ha pogut votar entre les quatre finalistes, a través de la pàgina web. Cada opció és representada per un restaurant diferent i, aquest any, el concurs girava entorn un tipus de menjar i aquest cop era l'entrepà. El biquini premiat ha estat de la Bikinera (Muntaner, 568), un restaurant que representa el biquini millor que cap altre i que va ser fundat per Joan Gurguí. L'èxit d'aquest entrepà és senzill, però deliciós. Gurguí, en fa de pastrami, sobrassada, a l'ast o vegans, però, al cap i a la fi, el que més triomfa és el biquini clàssic de pernil dolç i formatge.

[noticiadiari]2/264930[/noticiadiari]
També s'ha lliurat el guardó Cuiner 2023, que ha estat pel xef Martín Andrés Comamala, responsable del restaurant 539 Plats Forts, a Puigcerdà. Aquest establiment va ser inaugurat ara fa cinc anys. Tanmateix, fa tretze anys que volta per cuines de tot Europa. D'altra banda, el guardó a Cuiner Sostenible l'ha guanyat la televisiva Gessamí Caramés, que va obrir el restaurant Meleta de Romer a l'Ametlla de Mar, fa un any i mig. La xef, també ha volgut destacar que tots els productes que utilitza són "del terreny" i que també procura cultivar la "sostenibilitat laboral per cuidar els treballadors" amb l'objectiu d'evitar productes químics per a la neteja i apostant per l'ozó.

[plantillavirals]