Precisament, l'impacte d'aquest sector va protagonitzar l'acte central de la 14a Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR). Va consistir en una acció a la clariana del parc de les Glòries amb dues tones de roba procedent de la recollida selectiva.
Es va crear un gran cercle de roba que al·ludia als 22 kg de residus tèxtils que cada persona genera anualment, dels quals 20 kg, el cercle gran, amb una circumferència de 14 metres de radi, és el que va a abocador o incineradora i no es recicla. El cercle petit, que va conformar el penjador, representa els 2,3 kg que es recullen selectivament. La representació va anar acompanyada d’activitats educatives que oferien alternatives per allargar la vida útil de la roba.
[noticia]242310[/noticia]
Una de les iniciatives per solucionar-ho és el Pacte per la Moda Circular, un acord voluntari entre institucions i empreses de les diferents baules de la cadena de valor tèxtil de Catalunya per facilitar la incorporació de mesures de circularitat, l’impuls de projectes col·laboratius i la millora de la competitivitat del sector.
En l'acte central de la Setmana Europea de Prevenció de Residus hi va participar el popular cantant Miki Núñez on va anunciar que en la propera gira tota la banda vestirà amb roba reciclada, de segona mà i circular. “Ara podré ser més coherent amb mi mateix”, va explicar el cantant i presentador d’Eufòria, que va admetre que la seva feina el fa consumir més roba de la que li agradaria. Es tracta d'una acció simbòlica –la primera del cantant en el marc del Pacte per la Moda Circular- dirigida especialment a joves i adolescents.

Miki Núñez i Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya. Foto: ARC
Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Cataunya (ARC), per la seva banda, va exposar que és imprescindible i evident lluitar contra el canvi climàtic: “Primer hem de pensar més en el que consumim i en què comprem, i després saber com poder donar-li a la roba una segona vida”.
[patrociniImpacte]