Catalunya rep el títol de Regió Europea de la Gastronomia 2016

Felip Puig celebra el distintiu , que qualifica de "repte i una responsabilitat"

Publicat el 02 de juliol de 2015 a les 12:27

El conseller Felip Puig mostrant el títol. Foto: ACN


El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha rebut aquest dijous el títol que declara Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia, que atorga l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme. L'acte de lliurament ha tingut lloc a la Pedrera i ha comptat amb la presència de personalitats destacades del món de la restauració com la xef Carme Ruscalleda; la propietària del restaurant Casa Leonardo, Mireia Font, o la representant de la Fundació Alícia, Elena Roura. 

Puig ha apuntat que la gastronomia i el turisme "sublimen" trets dels catalans com són la capacitat d'acollida, el gust per l'intercanvi i el respecte a la diversitat. El titular d'Empresa i Ocupació ha manifestat sentir-se "molt emocionat i orgullós per aquest reconeixement que suposa un repte i una responsabilitat", i ha volgut destacar que "aquest títol ens ajuda a consolidar-nos com un país que sap fer de la seva gastronomia un element de generació de riquesa, valor afegit i orgull". Puig ha volgut felicitar també la regió portuguesa de Minho, que ha estat guardonada enguany juntament amb Catalunya.

La xef Carme Ruscalleda ha estat nomenada ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia. En la seva intervenció, ha destacat que "som un país ple d'oportunitats perquè la creativitat està en l'ADN de Catalunya" i ha recordat que "som hereus d'una cultura culinària que ve de molt antic i que ens mantindrem si fem un treball ben fet, i si cuidem el talent i la qualitat".

La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). El projecte pretén estimular, recopilar i difondre el coneixement per contribuir a una millor qualitat de vida en les regions europees mitjançant la promoció de les cultures alimentàries i l'estímul de la innovació gastronòmica.