Cavalcada de Reis de Barcelona 2025: horari, recorregut i novetats

Enguany es commemorarà el centenari del metro i el bicentenari dels Tres Tombs de Sant Antoni

Els Reis d'Orient durant la cavalcada a Barcelona
Els Reis d'Orient durant la cavalcada a Barcelona | Hugo Fernández
Nació
03 de gener de 2025, 14:20
Actualitzat: 14:24h

L'última cita de les festes de Nadal a Barcelona serà, com marca la tradició, la nit de Reis. La il·lusió torna als carrers de la ciutat amb una espectacular cavalcada que tindrà una durada de més de tres hores. Petits i grans podran gaudir d'una rua protagonitzada pels Reis Mags amb la llum com a element central que comptarà amb la participació de més de mil persones.

Com a novetat, enguany es commemorarà el centenari del metro i el bicentenari dels Tres Tombs de Sant Antoni. També se celebraran els quaranta anys de l'aniversari de la companyia Roseland Musical amb la col·laboració de la coreògrafa Lorena Nogal.  

Hora de la cavalcada de Reis de Barcelona

Els Reis Mags d'Orient tornaran a arribar al Port de Barcelona, a bord del pailebot Santa Eulàlia, la tarda del 5 de gener per repartir il·lusió i regals a tota la ciutat. L'alcalde els rebrà al Portal de la Pau a les 16.30 hores i els entregarà les claus de la ciutat. Com a mostra de benvinguda, també els oferirà pa i sal. En aquest punt, els Reis rebran les cartes d'última hora. 

Enguany, i en motiu de la commemoració del bicentenari dels Tres Tombs de Sant Antoni, els Reis aniran des del portal de la Pau fins al passeig de la Circumval·lació en carros tradicionals portats per sis cavalls com a homenatge a una de les tradicions més arrelades. Dues hores més tard, a les sis de la tarda, la cavalcada s'iniciarà a l'avinguda del Marquès de l'Argentera.

Enguany hi haurà noves coreografies, carrosses renovades i nous vehicles tècnics amb llum i so millorats. Més de 1.300 persones participaran en un esdeveniment multitudinari que repartirà sis tones de caramels. La cavalcada comptarà amb una titella gegant de més de quatre metres d'alçada, la Nana, de l'artista Hoekwil Roger Titley, que simbolitza la vulnerabilitat i el coratge de les persones migrades.

Recorregut de la cavalcada de Reis 2025: per quins carrers passarà

Encapçalats pel patge Gregori, la patge Estel, el patge Omar i els patges carters, els Reis de l’Orient i el seu seguici desfilaran pels carrers de la ciutat amb les seves impressionants carrosses, acompanyats per música i arts de carrer en una autèntica festa plena de llum i colors, amb màgia i altres sorpreses que no hi faltaran. La comitiva reial mantindrà el recorregut de l'any passat. Així, el seguici de carrosses desfilaran pels carrers i hores següents:

  • Avinguda del Marquès de l'Argentera: 18 h.
  • Passeig de Colom: 18.15 h.
  • Avinguda del Paral·lel: 19.10 h.
  • Ronda de Sant Pau: 19.30 h.
  • Mercat de Sant Antoni (carrer d'Urgell): 19.45 h.
  • Carrer de Sepúlveda: 20.30 h.
  • Plaça Espanya: 20.45 h.
  • Avinguda Maria Cristina - Font Màgica de Montjuïc: 21.15 h. 
Recorregut de la cavalcada de Reis de Barcelona 2025
Recorregut de la cavalcada de Reis de Barcelona 2025 -

    Seguint la tendència de les anteriors cavalcades, la del 2025 serà inclusiva amb la participació d'entitats amb persones amb diversitat funcional i la introducció de llengua de signes catalana dins de les coreografies, així com la participació de diverses associacions culturals de la ciutat. Per celebrar el centenari del metro de Barcelona amb TMB, la cavalcada incorpora una línia de metro especial: la Reis Express, que s'inspira en els models més moderns del metro amb el recorregut. 

    Consells per abans i durant la cavalcada de Reis de Barcelona 2025

    Perquè la cavalcada de Reis sigui tan segura com sigui possible, l'Ajuntament de Barcelona ofereix a la ciutadania alguns consells que detallem a continuació.

    • Abans d'anar-hi estigueu atents a les informacions oficials que emetin les autoritats sobre l'esdeveniment i el recorregut, així com les condicions meteorològiques.
    • Tingueu en compte que el calçat que porteu us protegeixi bé els peus per evitar lesions: és una de les zones més vulnerables en actes massius.
    • Si el fred és intens, recordeu de portar barret i utilitzar bufanda o mocador per no respirar directament l'aire fred als pulmons. També és important que, en general, porteu roba còmoda i adequada a la meteorologia per evitar problemes amb el pas de les hores.
    • Tingueu localitzades les sortides d'emergència o les vies d'evacuació i estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat.
    • No empenyeu mai per accedir a una zona, perquè podeu provocar una caiguda o una allau: si la zona està saturada o molt plena busqueu un altre punt on situar-vos.
    • Si voleu accedir als espais reservats per a persones amb discapacitat o diversitat funcional, recordeu anar-hi amb el temps suficient per incorporar-vos-hi sense dificultats, i no us oblideu de portar la targeta acreditativa. Per limitacions de l’espai, les persones amb cadira de rodes podran anar acompanyades d’una o dues persones com a màxim. Les tres zones habilitades són el pla de Palau (costat mar), la cantonada de la plaça de les Drassanes amb l’avinguda del Paral·lel i la plaça d’Espanya (L3 - costat Paral·lel). També hi haurà un espai reservat al Portal de la Pau per a l’arribada de Ses Majestats.
    • No deixeu que els menors pugin a cap objecte per veure-hi millor: és preferible que els pugeu a coll, si cal.
    • No us acosteu mai a les carrosses, ni intenteu pujar-hi.
    • No baixeu mai a la via per agafar caramels que quedin en el pas de carrosses, us podeu exposar al pas de les carrosses següents.
    • No travesseu pel mig de les carrosses ni us hi acosteu quan estiguin aturades o fent càrrega de combustible.