Creu Roja reparteix àpats a més de 200 persones en risc

Majoritàriament, gent gran a qui se li garanteix un menjar complert cada dia

Publicat el 14 d’agost de 2012 a les 11:04
Des de principis d'any, la Creu Roja ha repartit 40.547 àpats a 219 persones, a través de set assemblees locals i comarcals repartides pel territori català. El servei es dirigeix principalment a la gent gran que per situació social, econòmica o de dependència, no pot seguir una dieta equilibrada, i d'aquesta manera, l'organització li garanteix un menjar complert cada dia, ja que els aliments s'adapten a les necessitats de cada usuaris. Tarragona ciutat és l'àrea amb més incidència del programa, ja que ha repartit gairebé la meitat dels menús, a 99 usuaris. L'any passat, el mateix programa va permetre que gairebé 300 persones es beneficiessin d'aquest servei que va repartir un total de 91.771 àpats.

En el que portem d'any, la Creu Roja ja ha repartit 40.547 àpats a 219 persones grans en situació de risc través de set assemblees locals i comarcals repartides pel territori català. A Tarragona, una de les ciutats amb més incidència d'aquest programa de la Creu Roja, l'organització hi ha destinat 20.790 plats per a 99 usuaris, gairebé la meitat dels que s'han atès fins ara. La segueix Lleida, que amb 38 usuaris ha rebut fins a 2.310 menús, i Vilafranca del Penedès i Pla de l'Estany, amb 34 i 33 usuaris respectivament. En menor mesura, la Creu Roja també ha actuat a Cambrils, Reus i Palafrugell.

El programa consisteix en el repartiment a domicili de manera gratuïta, tot i que en algun cas hi ha copagament en funció dels recursos, d'un àpat complert al dia per assegurar a una alimentació variada a aquestes persones que per motius econòmics socials o de dependència tenen dificultats a l'hora d'accedir als aliments o cuinar-los. Els aliments es reparteixen cuinats i s'adapten a les necessitats de cada usuari, de manera que també s'atenen les dietes específiques. Com a complement del servei, algunes assemblees també ofereixen a les persones beneficiàries del projecte un microones per escalfar-se el menjar en el cas que no disposin de l'aparell o no tinguin els recursos per adquirir-ne un.

L'any 2011, la Creu Roja va repartir 92.638 àpats a gairebé 300 persones en situació de risc, a les quatre demarcacions catalanes.