Com es pot veure al vídeo difós a través de les xarxes socials, la recepta del diari estatunidenc consisteix a ratllar diferents tomàquets i posar el pa de pagès al forn. Un cop està torrat, se suca amb all, s'unta amb el suc del tomàquet, s'hi afegeixen trossos de tomàquet tant de mida normals com de l'especialitat cherry i s'hi afegeix sal, pebre i oli.
Pour one out for the end of tomato season. https://t.co/P3FI24hWav pic.twitter.com/s8a4xZgjJB
— The New York Times (@nytimes) September 16, 2022
La imatge final dista moltíssim del típic pa amb tomàquet català i per això Twitter s'ha omplert de crítiques. "Criminals, terroristes", expliquen alguns usuaris, mentre que altres parlen de "delicte d'odi". La Viquipèdia en català també s'ha apuntat a la polèmica recordant al diari nord-americà que el tomàquet sempre s'ha de sucar.
El pa amb tomàquet (tomaca, tomata o tomàtiga) és una preparació catalanobalear. Se l'ha considerat sovint el plat paradigmàtic de la gastronomia de Catalunya.
— Viquipèdia (@Viquipedia) September 16, 2022
Consisteix en una llesca de pa —sucada— amb mig tomàquet madur i amanit amb oli d'oliva i sal.https://t.co/ahxLXzHRri https://t.co/su6E6wYDr9 pic.twitter.com/jWjGrzoOiI
[plantillavirals]