Amb els telescopis actuals, els exoplanetes no poden ser vistos de forma directa, ja que no emeten llum, però sí que se'n pot demostrar l'existència a través dels trànsits que realitza per davant de la seva estrella. Això fa que llavors bloquegi una part de la llum, redueixi la brillantor i pugui ser detectat pels astrofísics. Aquest sistema s'ha utilitzat per trobar planetes dins la nostra galàxia, però ara s'ha arribat més enllà.
NEW: Scientists may have detected evidence of a planet candidate orbiting a star outside our Milky Way galaxy for the first time. The exoplanet could be about the size of Saturn: https://t.co/yoeFcGn2RK
— NASA (@NASA) October 25, 2021
Have questions? Head over to @ChandraXRay for a Q&A. pic.twitter.com/TWNWKqnoMb
Un cop estudiades les poques dades que es coneixen del planeta descobert, els astrònoms del Centre Harvard d'Astrofísica han conclòs que té una mida aproximada a la de Saturn i orbita sobre una estrella de neutrons o un forat negre al doble de la distància que es troba Saturn del Sol.
Ara bé, el gran problema amb el qual es troben els científics és que el planeta descobert no es tornarà a creuar davant la seva estrella durant els pròxims 70 anys. Això impedeix que el descobriment pugui ser ratificat en el més curt termini.
[plantillavirals]