Ses Majestats han arribat a Igualada poc abans de dos quarts de sis de la tarda. Els ha rebut l'alcalde de la ciutat, Marc Castells, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Des de la balconada de l'Escola Mowgli, Baltasar ha volgut enviar un missatge d'esperança als nens i nenes: "que aviat puguem deixar enrere aquest malson que estem vivint a tot el món".

El rei Baltasar sí que s'ha posat la mascareta a Igualada Foto: ACN
Tot i que el protocol del Departament de Salut establia que Ses Majestats havien de dur mascareta durant la desfilada, Melcior i Gaspar no l'han dut en cap moment. Baltasar i tota la comitiva reial, en canvi, sí que la portaven, com també els milers de persones i infants que han omplert els carrers de la capital de l'Anoia.
La cavalcada ha volgut mantenir al màxim la normalitat malgrat el context pandèmic. Així, a diferència d'altres ciutats que han optat per eliminar el repartiment de caramels, a Igualada sí que se n'han llençat i els menuts han pogut anar omplint les bosses que duien preparades.
[h3]Repartiment de regals al final[/h3]
Enguany, però, ha faltat un dels trets més distintius de la desfilada: els patges enfilant-se per les escales de fustes per a repartir els regals als nens i nenes per les finestres i balcons. Ses Majestats, però, no volien que ningú es quedés sense regal i, un cop han acabat la cavalcada, han enviat els patges a les llars perquè les famílies recollissin els obsequis a l'entrada dels edificis i en espais prou ventilats. La cavalcada d'Igualada, la més antiga de Catalunya, se celebra des del 1895. Declarada Festa Popular d'Interès Cultural (2010) i Festa Patrimonial d'Interès Nacional (2016), actualment és candidata per esdevenir Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
[h3]Cavalcades adaptades[/h3]
Pel que fa a la resta de la Catalunya Central, Ses Majestats han adaptat la seva arribada amb l'objectiu d'evitar les aglomeracions. A Manresa s'ha evitat passar pels carrers estrets del Centre Històric, s'ha eliminat el recorregut tradicional a peu dels Reis Mags i s'ha prescindit de les persones que acompanyaven a peu les comitives reials.
En el cas de Berga, malgrat que sí que s'ha mantingut el recorregut, hi ha hagut alguns canvis. L'ofrena al pessebre s'ha fet a les escales de l'església de Santa Eulàlia i els Reis d'Orient han rebut als infants a les portes de l'Ajuntament i no a la sala de plens. També s'ha reduït la comitiva que ha visitat les residències, centres de dia i l'hospital. No han accedit a l'interior sinó que, des de l'exterior, han entregat uns obsequis acompanyats d'una carta signada.
A Vic també s'ha optat perquè els Reis no entressin als centres sociosanitaris ni als centres hospitalaris de la ciutat. Durant la cavalcada, a banda de la desaparició de la carrossa dels caramels, s'ha agilitzat la tradicional adoració a la plaça per garantir al màxim les mesures sanitàries. Enguany la cavalcada ha comptat amb la patgessa Elisea, cartera reial de Ses Majestats i qui, juntament amb el patge Berenguer, han recollit aquests darrers dies les cartes dels nens i nenes.
A la capital del Solsonès els Reis Mags han optat per allargar el recorregut per fora de les muralles. Així enguany no han baixat de les carrosses per desplaçar-se a peu pel nucli antic. A Moià la desfilada ha arrencat a la carretera de Vic, passant per l'avinguda de la vila, plaça Major i plaça de Sant Sebastià. El gran distintiu ha estat que els infants no han pogut pujar a les carrosses com en les edicions passades.