Eixugar el mòbil amb arròs és perillós i pot espatllar-lo, segons Apple

La companyia explica com cal actuar per recuperar un dispositiu mullat

Nació
21 de febrer del 2024
Actualitzat a les 21:21h
El truc arròs, qüestionat
El truc arròs, qüestionat | Pexels
El món viu enganxat a les pantalles i el telèfon mòbil s'ha convertit en una extensió del nostre cos. Per això, hi ha qui no pot anar al lavabo sense ell o qui el porta a la butxaca del banyador quan va a la platja. En aquests casos, no és estrany que el dispositiu acabi a la tassa del vàter o al mar. Tant és així que no hi ha qui no conegui el truc de l'arròs per assecar-lo i evitar la catàstrofe. Ara, però, Apple ha alertat que convé no aplicar-lo.

La tecnològica fabricant de l'iPhone argumenta que deixar el mòbil en arròs perquè aquest absorbeixi l'aigua és perillós i pot acabar de fer-lo malbé. Tot, perquè es poden introduir partícules de l'arròs a l'interior del mòbil. Així, la companyia ha compartit què cal fer en el cas que algú es trobi en aquesta situació.

En primer terme, cal saber que a partir del model 12, els iPhone són submergibles. Si es té un model anterior que s'ha mullat, però, tampoc s'ha d'eixugar amb una font de calor externa o aire comprimit, sinó que s'ha de colpejar l'aparell amb suavitat i amb la banda de la ranura del connector cap avall per eliminar el líquid i deixar-lo en un espai sec i amb corrent d'aire.