Com cada any, l'encarregat d'organitzar aquesta festa tan representativa del territori ha estat el col·lectiu Osona Cuina, que està format per dinou restaurants, tres dels quals tenen estrella Michelin: Les Magnòlies, La Fonda Sala i Can Jubany.
L'any passat l'organització va vendre al voltant de 2.700 entrepans, enguany la previsió és més alta: aconseguir 3.000 entrepans. Al voltant de les 3 de la tarda, encara es poden veure cues per degustar un entrepà. El plat estrella és el de porc rostit, que ha donat voltes durant tota la nit de dimecres i gairebé tot el matí d'aquest dijous. El Dijous Llarder ha omplert la plaça de Vic.
Es recupera el tradicional sopar
I la jornada no acaba aquí. Enguany, Osona Cuina allarga els horaris i recupera el sopar, que ja s'havia fet en edicions anteriors. Pel col·lectiu és tota una aposta, ja que hi han destinat gran part dels seus fons. Tot i així, volien recuperar la tradició. Aquest àpat està basat en tapes gastronòmiques que elaboraran els mateixos cuiners amb propostes tant dolces com salades, però totes basades en el producte estrella de la jornada: el porc.

Nandu Jubany rodant el porc per rostir-lo. Foto: Adrià Costa
S'hi pot trobar des de costella lacada amb mel i carbassa al romaní; unes crestes de porc amb curri i poma; o una pannacotta de llet d'ovella, greixons, salsa de maduixots i gerds. Aquestes són algunes de les més de 15 propostes que es podran degustar. A més, durant el sopar també es podrà gaudir de música en directe i es comptarà amb una gran carpa climatitzada, acondicionada per passar una gran vetllada.
A més, durant el sopar es podran degustar els vins i caves de la marca Parxet, nou patrocinador del col·lectiu; així com els productes d'Osona Terra, col·lectiu osonenc de productors que estaran representats en les diferents tapes que se serviran al vespre. En aquesta edició també hi col·labora La Selecta, empresa manlleuenca de distribució gastronòmica, com també, Gros Mercat, Ajuntament de Vic i Dielta.
Els restaurants participants són: Arka, Ca l'Ignasi, Cal Jutge, Ca l'U, Can Jubany, DO Vic, El Barecu, El Gravat, Fonda Sala, La Ferreria, Les Magnòlies, L'Antiga Fonda, L'Estanyol, Mas Albereda, Torres Petit, i Tresona XXI. L'esdeveniment compta amb el suport i col·laboració d'Estrella Damm, així com la reconeguda marca del sector carni Ral d'Avinyó i l'Escola d'Hostaleria d'Osona.

La jornada ha començat de bon matí. Foto: Adrià Costa