En el comunicat, els empresaris afirmen que la municipalització de l'aigua genera un clima d'incertesa i desconfiança entre els inversors i una "desafecció d'aquells empresaris que se senten més compromesos amb la ciutat". Diuen que el debat ha generat dues qüestions: que no saben què pensa el govern municipal sobre l'activitat empresarial, el qual els porta a pensar que les seves actuacions poden anar més enllà de l'aigua; i, d'altra banda, "el dubte que aquest debat pugui amagar una manca d'estratègia sobre la ciutat" que vulgui dir que no es pugui resoldre "un dels més greus problemes que arrossega, l'atur".
Els empresaris diuen que l'Ajuntament "hauria de preocupar-se de garantir pels propers anys un servei que fins ara els ciutadans i les empreses percebem com de qualitat, i com mantenir els preus actuals", quelcom que li costarà, afirmen. Diuen que Mina guanya uns 500.000 euros anuals bruts amb l'explotació del servei de l'aigua, i que una municipalització seria molt més cara, un fet que repercutiria en les tarifes.
El comunicat afirma que un servei públic d'aigua no podria mantenir el preu, i que això faria que no es pogués seguir "el tren de la millora contínua de la gestió, la qualitat, la tecnologia i la innovació", assegurant que "pagarem l'aigua més cara per motius estrictament ideològics", especialment les empreses, un fet que afectaria la competitivitat.
Els empresaris també diuen que una gestió pública tindria molts altres desavantatges, des d'un augment dels ciutadans que "decideixin" no pagar l'aigua, fins a una potencial pujada d'impostos; també diuen que és un procés que només interessa als polítics, amb totes les decisions preses al ple.
El comunicat també reconeix que Mina no ha fet coses bones per "haver llegit malament el nou mapa polític local", però diuen que és una llàstima com s'ha tractat una empresa amb molts accionistes terrassencs i molta història al darrere, un fet que inquieta per la manera com "aquest Ajuntament afronta la col·laboració públic-privada".
Les quinze agrupacions empresarials acaben dient que cal una Terrassa "moderna, ambiciosa, eficient i transparent", que generi confiança a inversors i en què la col·laboració entre el públic i el privat estigui a l'ordre del dia, gestionada amb "principis d'eficàcia i transparència econòmica".
El comunicat està signat per l'Associació d’Empreses de Neteja i de Recollida Selectiva, l'Associació d’Indústries del Plàstic de Catalunya, la Cecot, el Gremi de la Construcció del Vallès, Gremi de Flequers de Terrassa i Comarca, el Gremi de la Fusta, el Gremi d’Instal·ladors de Terrassa i Comarca, el Gremi de Professionals de la Imatge, el Gremi de Tallers de Reparació d’Automòbils de Terrassa i Comarca, el Gremi Químic de la Cecot, l'Institut Industrial i Comercial de Terrassa, la Unió Empresarial Metal·lúrgica, la Unió de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters de Terrassa i Comarca, la Unió de Floristes de Terrassa i la Unió de Pintors del Vallès.
Â
Manifest empresarial per una Terrassa d'oportunitats i de creixement industrial i econòmic