Per això, l'OCU les ha exposat i ha recomanat evitar-les en la mesura del possible, sobretot si les hi posem a una criatura. Són quatre i les podràs trobar al supermercat, pren nota.
Arriba l'estiu i tots i totes correm a comprar un bon protector solar per gaudir del sol sense preocupar-nos. Hi ha persones per a tot. Algunes busquen cremes que siguin tan segures com sigui possible, d'altres que siguin respectuoses amb el medi ambient i d'altres directament que siguin barates. Però, anem amb compte perquè un preu atractiu no ho justifica tot i, actualment, hi ha productes al mercat que estan fets de substàncies dubtoses.
I aquí és on entren en joc els protectors solars analitzats per l'OCU. Dels 29 que ha pres en consideració, almenys quatre tenen homosalate i octocrylene, elements que es fan servir com a filtres solars químics i que tenen una innocuïtat que l'organització posa en dubte.
L'OCU ha admès que "cada cop es recorre menys a aquests filtres en les fórmules", però encara s'hi poden trobar com en els exemples prèviament esmentats. Per l'amenaça per a salut que representen, la reconeguda entitat ha subratllat que, encara que siguin legals i no superin els límits permesos, no es poden considerar de bona qualitat. Per això, ha demanat triar-ne uns altres.
Els disruptors endocrins estan presents en aquestes cremes i esprai solars que, a més a més, també estan recomanats perillosament per a nens i nenes:
- Babaria Protector Solar per a nens SPF50+.
- Cien Infantil Esprai Solar 50+ (Lidl).
- Cien Sun Cream Kids SPF 50+ (Lidl).
- Ecran Denenes Llet protectora pells sensibles atòpiques 50+ Esprai.