Sis rectors de les universitats públiques catalanes han reclamat aquest dimecres al Parlament que les retallades pressupostàries no siguin tant severes, perquè podrien afectar el nivell de docència i, sobretot, el de recerca i innovació, un camp en el qual els centres catalans han millorat molt els últims anys. Així, han demanat al Govern que no retalli les aportacions a les universitats un 16%, sinó un 10%, per no haver d'aplicar reformes estructurals que podrien dificultar l'èxit futur de les universitats. D'aquesta manera, les reformes podrien ser conjunturals i temporals. Els diputats també han elogiat el paper de les universitats i han reflexionat sobre possibles millores de futur.
La Comissió d'Ensenyament i Universitats del Parlament ha rebut els rectors de les universitats de Barcelona, Autònoma, Pompeu Fabra, Girona, Lleida i Rovira Virgili de Tarragona. Gairebé tots han coincidit en parlar del bon moment que han viscut les universitats catalanes els últims anys i de les bondats del sistema universitari català. Però han posat l'èmfasi en advertir que si les retallades pressupostàries són molt dures, podrien tallar la progressió de la recerca.
El rector de la UB i president de torn de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques, Dídac Ramírez, ha recordat que les retallades previstes, de fins a 400 milions d'euros, suposa tornar a les xifres del 2006, o del 2002 si es descompta la inflació. Tot i així, ha assegurat que no és un "pidolaire" ni ha vingut al Parlament a "demanar diners", ja que comprenen la situació econòmica del país i volen ser solidaris, però també han volgut ser responsables i avisar dels riscos que comportaria una retallada massa dura.
Els rectors de les universitats demanen menys retallades
Els partits elogien el sistema universitari però admeten que calen millores
Ara a portada
-
-
-
Política ERC avala la nova injecció de crèdit d'Illa a canvi d'incidir en la resposta als aranzels Sara Escalera
-
Política L'oficialitat del català: entre la discreció i una pròrroga de Junts a Sánchez que no és eterna Bernat Surroca Albet
-
Societat Qui serà el nou Papa? Guia per entendre els equilibris d'una decisió transcendental Pep Martí i Vallverdú
Publicat el 13 de juliol de 2011 a les 12:37
Et pot interessar
-
Societat Canvis al bus nocturn de l'àrea de Barcelona amb dues noves línies
-
Societat Un de cada quatre catalans rep atenció d'alguna entitat social
-
Societat La impunitat d'una discriminació lingüística a l'hospital arriba als tribunals
-
Societat Interior rebutja la protesta a l'AP-7 i redirigeix els veïns a l'N-340 a Alcanar