
Presentació de la nova càtedra de gastronomia de la UdG.
La Universitat de Girona ha creat la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme, finançada per l'ajuntament de Calonge. La càtedra vol dotar a la UdG d'un centre acadèmic de referència internacional de la gastronomia, lligant-ho estretament amb la cultura i el turisme. Codirigida per Josep Maria Nadal i Joaquim Majó, té els germans Roca com a presidents d'honor.
Josep Roca, propietari del Celler de Can Roca, ha assegurat en la presentació que "la gastronomia té des de sempre un diàleg amb la ciència, clau per a l'èxit de la gastronomia, i ens ha de portar a preguntar-nos què hi ha fet fins ara i què cal seguir aprenent perquè l'evolució i la innovació són la base del futur".
L'objectiu de la nova Càtedra és vincular la universitat amb la gastronomia, un camp que ha donat rellevància internacional a les comarques gironines.