
Després d'un mes de feina i amb la terra ja sense remoure, els arqueòlegs dels Prats de Rei (l'Anoia) es prenen un descans i recuperen l'alè perdut durant l'excavació arqueològica duta a terme al municipi. Això sí, no es podran relaxar massa ja que, tot i que l'excavació que va descobrir un mosaic paleocristià quasi únic s'acabi, no s'atura el seguiment que aquests estudiosos dels canvis socials han de fer a aquesta zona de la Catalunya Central. "El seguiment arqueològic no s'acaba mentre no finalitzin les obres d'obertura de carrers del nucli antic", explica a Nació Digital l'arqueòleg i director de l'excavació, Dídac Pàmies.
Igual que a la ciutat de Roma, on quasi sense haver d'excavar s'hi poden trobar autèntiques relíquies, es preveu que la feina dels operaris porti nous descobriments als Prats de Rei. Si no fos el cas, però, no suposaria un fracàs, ja que Pàmies qualifica la troballa del mosaic com una de les més importants del territori. El mosaic, que segons l'arqueòleg és el setè d'aquestes característiques que existeix a tota Catalunya, hauria estat d'una personalitat important a la comunitat cristiana de l'època. "No era un mindundi", bromeja.
Ara, l'excepcional troballa és a Barcelona per a ser restaurada, però finalment tornarà a allà d'on va sortir i s'exposarà al museu municipal dels Prats de Rei.