Gairebé 50 persones s'intoxiquen en un restaurant de Girona: queda clausurat fins a nou avís

És la segona vegada que passa: el mes de juliol n’hi va haver una altra amb 20 casos, quatre dels quals van haver de ser ingressats

Publicat el 04 d’abril de 2023 a les 07:57
L'Agència de Salut Pública de Catalunya investiga una intoxicació alimentària en un restaurant de Girona que ja ha afectat gairebé mig centenar de persones. En concret, han estat 48 comensals els que han patit els efectes de la toxiinfecció. Dos, fins i tot, han requerit ingrés hospitalari. L'establiment està situat al carrer Joaquim Vayreda de la capital gironina, segons ha avançat el Diari de Girona. Tots els afectats van iniciar els primers símptomes entre el 17 i el 24 de març i la causa, segons les primeres investigacions, seria la Salmonel·la.

Després d'investigar, l'Agència de Salut Pública ha pogut corroborar que tots ells van admetre haver fet algun àpat en aquest restaurant. Febre alta (superant alguns els 39º), vòmits, diarrea i un dolor abdominal en graus diferents. Es van començar a notificar els casos en diferents centres de salut.

L'establiment en qüestió ja va ser responsable d'una primera onada d'intoxicacions el juliol, amb 20 persones i 4 persones ingressades. Ja ha penjat el cartell de tancat, però al·legant problemes de reformes en els pròxims dies. 

Restaurant clausurat

Com a mesura cautelar, l’Ajuntament n’ha suspès l’activitat. Els tècnics de Vigilància Epidemiològica estan investigant el brot. Per fer-ho, s’han enquestat les persones afectades i s'han analitzat mostres de femta, per tal de determinar l’origen de la toxiinfecció alimentària. Per ara es disposa dels resultats de 26 mostres, totes positives a Salmonel·la.

Tècnics de Protecció de la Salut conjuntament amb tècnics de l’Ajuntament han realitzat diverses inspeccions a l'establiment per revisar les condicions higièniques i de manipulació, a més de recollir mostres d’aliments, que també estan essent analitzades. Per la seva banda, l’Ajuntament de Girona n’ha decretat la suspensió de l’activitat com a mesura cautelar. Aquestes mesures es mantindran fins que es disposi de més informació per tal d’avaluar que les condicions de l’establiment no suposen un risc per a la salut pública.