Les fruites són aquell aliment que sovint genera recel. Porten sucres, que, al cap i a la fi, són hidrats, i alguns especialistes asseguren que són perjudicials. D'altres, en canvi, remarquen que n'hi ha una de molt recomanable perquè ajuda a perdre pes gairebé sense esforç.
Es tracta de la maduixa, una fruita que està quasi composta en un 85% per aigua i que permet generar sensació de sacietat sense sumar gaires calories. De fet, una investigació de la Universitat d'Oklahoma, juntament amb un estudi liderat per la directora del Center for Nutrition Research, han explorat els beneficis del consum de maduixes en la millora del metabolisme i la gestió del pes.
[noticiadiari]2/267999[/noticiadiari]
Quins beneficis té menjar maduixes?
Aquests estudis destaquen que les maduixes poden millorar els perfils de colesterol i els marcadors de salut cardiovascular. A més, també milloren la resistència a la insulina en adults amb sobrepès o obesitat. Pel que fa a les propietats nutricionals, les maduixes tenen un alt contingut de minerals com ferro, magnesi, potassi, fòsfor i calci, a més de vitamines C, K i àcid fòlic.[plantillavirals]