La Guàrdia Urbana de Barcelona desallotja 6.500 persones la primera nit sense toc de queda

Segons expliquen des del consistori, l'operatiu policial no buscava sancionar, sinó "prevenir"

Dispositiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona la primera nit sense toc de queda
Dispositiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona la primera nit sense toc de queda | ACN
NacióDigital
09 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:57h
La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat 6.500 persones en 31 espais de la ciutat durant la primera nit sense toc de queda. Així ho ha assegurat el tinent d'alcaldia Albert Batlle en un balanç provisional a Catalunya Ràdio i RAC 1. I és que els crits d'alegria, la música i els "botellots" han envaït els carrers del país aquesta nit un cop decaigut l'estat d'alarma a les 12.

Segons ha explicat Batlle, la prioritat de l'operatiu policial no era sancionar els ciutadans, sinó "prevenir". Concretament, ha remarcat, l'objectiu era minimitzar el risc de contagi, garantir la convivència, prevenir la sinistralitat i mantenir la seguretat ciutadana. "Dels quatre, el que més ens fa patir és el risc sanitari, amb gent sense mantenir la distància i la mascareta", ha assegurat.

Com a fet destacable de la nit, i tot i que les aglomeracions s'han repetit arreu de la ciutat, Batlle n'ha destacat les trobades a les platges. Segons ell, ha estat el fenomen "més novedós" de la nit, i a les platges de Sant Miquel i a la del Bogatell s'hi han vist concentracions "importants". 

Arxivat a