La llet és bona per curar els refredats?

Un estudi d'un hospital britànic va utilitzar 108 persones amb mucositat excessiva i va donar làctics a la meitat dels participants

Publicat el 26 de setembre de 2020 a les 12:00

Un estudi de l'Hospital de Lister, al Regne Unit, ha trobat la resposta definitiva al mite que assegura que el consum de llet és negatiu per a l'organisme quan es pateix un refredat. El procés està recollit a la publicació especialitzada Laryngoscope i aporta proves solvents per resoldre la vox populi.

108 persones amb mucositat abundant van deixar de consumir qualsevol làctic: ni llet, ni iogurts, ni formatge. Tres dies després, la meitat dels participants va consumir un got de llet de vaca, i l'altra va fer el mateix amb la llet de soja. Els que van beure llet de vaca van seguir mostrant símptomes del refredat, i els que no, van veure'ls amainar considerablement.

Tot i això, els experts recorden que els làctics s'haurien de deixar de prendre només per un temps limitat a causa dels nombrosos beneficis que aporten a l'organisme, sobretot en el cas dels més menuts. A més, un cop recuperats, el seu consum no augmenta les possibilitats de refredar-se.