25
de juliol
de
2022, 19:18
Actualitzat:
26
de juliol,
19:24h
Com evoluciona el coronavirus a Catalunya? La Covid ja es troba lluny dels pitjors moments i onades, i això permet aixecar pràcticament totes les restriccions, però encara s'encomanen milers de persones al país i arreu el món. Tot i això, amb una mortalitat molt menor que a l'inici, en bona mesura gràcies a les vacunes.
A continuació, pots consultar els mapes i gràfics imprescindibles per analitzar la situació actual de la pandèmia o per fer una retrospectiva sobre com ha evolucionat des que, fa més de dos anys, va arribar a Catalunya. Des d'indicadors com el risc de rebrot, infeccions, hospitalitzacions i defuncions fins als nivells de vacunació o les afeccions greus en funció de la protecció rebuda. Les dades, a més, s'actualitzen cada cop que n'hi ha de noves i es poden trobar també per les diverses franges d'edat i tant a nivell municipal i comarcal com mundial.
El risc de rebrot es mesura amb l'índex EPG, el qual combina la ràtio dels contagis dels darrers 14 dies i la velocitat mitjana de propagació de la darrera setmana (excloent els casos en residències), mentre que la ràtio setmanal de contagis indica la quantitat de positius per cada 100.000 habitants del dia de referència i els sis anteriors. La xifra de morts és la suma de les defuncions del dia de referència i els sis anteriors, en termes absoluts.
Dades d'hospitalitzats i en UCI en cada moment, no acumulades i, en el segon cas, incloent tant la xarxa pública com privada d'hospitals. Alerta: les dades dels últims tres dies són provisionals i pateixen retards en les notificacions.
Percentatge de la població de cada grup d'edat que ha rebut cadascuna de les dosis, amb dades acumulades.
Població acumulada que ha rebut només la primera dosi, la que ja té la pauta completa i la que ha rebut una dosi de record. Passant el cursor per damunt de cada dia, apareixen les dades exactes fins aquell moment, i amb els botons superiors es pot seleccionar que es mostri l'evolució des de l'inici de la vacunació o només dels darrers dos mesos.
Passant el cursor per damunt de cada estat, n'apareix el nom, la ràtio de contagis setmanals per cada 100.000 habitants i la de morts setmanals per milió d'habitants.
Passant el cursor per damunt de cada província, n'apareix el nom, la ràtio de contagis setmanals per cada 100.000 habitants.
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que el percentatge de positius en les PCR no superi el 5%, indicador que la pandèmia està controlada i la quantitat de contagis no detectats és mínim.
La Rt és un mesura per avaluar la velocitat de propagació d’una epidèmia i, en concret, assenyala el nombre mitjà de persones infectades per una persona infecciosa. Si és superior a 1, el nombre de contagis diaris creixerà i, si és menor, remetrà progressivament.
Dades sobre la incidència setmanal de positius detectats per 100.000 catalans de cada franja d'edat, des d'abans de la segona onada.