A l'espai del claustre s'ha ubicat el "Camí de la Litúrgia", una exposició de peces que l'arquitecte Antoni Gaudí va dissenyar per la litúrgia catòlica. Inclou un tenebrari de ferro forjat, un canelobre de dos peus, una creu amb canelobres, un faristol, tres sacres, una trona mòbil, dos reclinatoris, tres bancs i una cadira, ha informat aquest dilluns la basílica en un comunicat.

Claustre per on s'arriba a la sagristia de la Sagrada Família de Barcelona Foto: Pep Daudé/Basílica de la Sagrada Família
Dins de la sagristia també hi ha dos armaris: un per desar els ornaments litúrgics que vesteixen els celebrants i ministres de les cerimònies i l’altre pels diversos objectes litúrgics, com calzes i patenes. Totes les peces que formen part del "Camí de la Litúrgia" són originals o bé reproduccions de dissenys de Gaudí, ha afegit el temple.
L'exterior de la sagristia, en la recta final
A més a més, l’exterior de la sagristia està en la recta final. Ja s'ha col·locat al seu capdamunt, a 37,5 metres d’altura, la corona de bronze i l’anell de la base que rodeja la pedra més alta de la cúpula, així com els daus de vidre que donen llum a l’espai cupular interior.

Exterior de les obres de la Sagrada Família amb la cúpula de la sagristia molt avançada Foto: Pep Daudé/Basílica de la Sagrada Família
També s’han instal·lat detalls simbòlics propis de l'edifici: l’anyell i el veremador, representats amb quatre medallons d’un metre i 60 centímetres de diàmetre. Dos miren cap al carrer, i els altres dos, cap a l’interior. La cúpula de la sagristia està feta amb pedra de Montjuïc, però els esperons són de pòrfir vermellós per representar els esquitxos del vi o de la sang.
Per completar el programa iconogràfic exterior de la sagristia encara faltaran altres detalls artístics, com les palmes de bronze, que s’aniran posant a mesura que descendeixi el desmuntatge de la bastida. Les plantes superiors de la sagristia es destinaran a usos d’oficines, i la planta menys u, a la parròquia.