Els responsables de TMB han explicat que al llarg del dia no han calgut mesures de regulació de fluxos de passatge. Les incidències més destacades han estat les accions impulsades per la Plataforma Stop Pujades. Passades les cinc de la tarda han obert els accessos al metro i han bloquejat les portes d'un tren a l'estació de Fira de la línia 9 Sud durant uns minuts.
Pel que fa al servei, s'ha prestat d'acord amb l'ordre de mínims fixats pel departament de Treball: un 65% en hores punta i un 45% durant la resta del dia. Mentre TMB reclamava augmentar-los fins al 80%, el comitè de vaga considera que la decisió és un "sabotatge institucional".
A maragall ara mateix transport public gratuït #ATMestavesAvisada 18:15 totes a Sagrera i pl Catalunya pic.twitter.com/saNi6GP7jr
— StopPujadesTransport (@StopPujades) 24 de febrer de 2016
Ampliació per qüestions de mobilitat i contaminacióCongresistas del #MWC16 abandonan estación Fira Europa porque #StopPujades bloquea tren 20 min en protesta x tarifas pic.twitter.com/8QXeI8iLCy
— Stefania Gozzer (@Tefanieee) 24 de febrer de 2016
Precisament, aquest dimarts el Govern va indicar que podria ampliar aquests serveis mínims en funció dels informes de mobilitat. En aquest cas, afirmaven que es podrien alterar en cas que les parts implicades ho demanessin o que respongués a criteris de seguretat i mobilitat, com ha estat el cas. A banda, s'ha tingut en compte l'activació del protocol per la contaminació atmosfèrica a l’àrea de Barcelona.
El passat dilluns, i com a conseqüència de la vaga, els usuaris habituals del metro van fer servir majoritàriament altres transports públics i privats de superfície. Això, va provocar en diferents punts de la ciutat de Barcelona una situació de congestió que no permetia garantir les mínimes condicions de seguretat d’evacuació de les persones en cas d’emergència.
Per la seva part, el comitè de vaga d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que han convocat parades aquest dimarts i dijous, ha demanat la dimissió de part de la direcció de l'empresa, en la mateixa línia que ha fet el comitè d'empresa del metro. Concretament, han demanat que dimiteixi el conseller delegat de TMB, Enric Cañas; el director, Jaume Tintoré, i la directora de l'Àrea de persones d'Autobusos, Ana Monferrer, per "negar-se a negociar".
Manifestació dels treballadors
Uns 500 empleats de TMB s'han manifestat aquest matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir unes millores salarials i la contractació indefinida dels treballadors que, actualment, tenen contractes temporals. La concentració ha acabat amb un esmorzar d'entrepans amb xoriç, per denunciar la posició del consistori i de l'empresa pública.