Els deures poden ser perjudicials per a la salut. Així ho indica un estudi publicat per l'OMS que posa de manifest que un 70% de les noies i un 60% dels nois de 15 anys se senten "pressionats" per la feina que els posen els mestres fora d'horari escolar.
Les dades es corresponen a una enquesta realitzada a estudiants de l'Estat i s'emmarquen dins un informe que engloba 42 territoris de la Unió Europea i Amèrica del Nord. Si es comparen xifres, l'estat espanyol si situa novè en aquest rànquing i supera la mitjana, que és del 24% pels nois i del 22% per les noies. De fet l'OCDE ja va avisar que l'Estat és un dels territoris de la UE on els alumnes fan més deures: 6,5 hores d'exercicis a la setmana, 1,6 punts per sobre de la mitjana.
Aquest "estrès" ja es detecta des dels 11 anys: un 34% dels nens i un 25% de les nenes asseguren sentir-se atabalats pels deures. L'estudi, també assenyala que els 13 anys, coincidint amb la pubertat, la tendència canvia i són elles que les que mostren més malestar amb un 55% enfront del 53% dels nens.
Quins afectes pot tenir aquesta pressió en els alumnes? L'OMS adverteix que l'estrès que pateixen els joves "es caracteritza per un increment de problemes de salut" com mal de cap, dolor abdominal, mal d'esquena i mareigs, així com símptomes sociològics: "sentir-se trist, tens o nerviós".
L'OMS avisa que els deures perjudiquen la salut
Un 70% de les noies i un 60% dels nois de 15 anys se senten "pressionats" per la feina que els posen els mestres fora d'horari escolar, segons un informe de l'organisme
Ara a portada
Publicat el 04 d’abril de 2016 a les 19:37
Et pot interessar
-
Societat El taxista agredit per un motorista a Barcelona va morir per un cop de cap contra el terra
-
Societat Una mestra interina reclama 65.000 euros per no haver-se pogut estabilitzar després de 18 anys
-
Societat Troben part d'un vaixell de fa cinc segles en unes obres a Barcelona
-
Societat UGT reclama que es prohibeixin les bonificacions de les multes per accident laboral mortal