Les entitats asseguren que els "especuladors escanyen apujant els preus", provocant cada cop més problemes per arribar a finals de mes a molta gent, ja que els sous no pugen tant, un "drama social davant la mirada impassible dels governs i els poders públics".Preparades per començar la manifestació! Pancarta preparada, sindicats, barris i col•lectius d'habitatge a punt! Veïnes al carrer!
— Sindicat Llogaters #EnsQuedem (@SindicatLloguer) 6 d’abril de 2019
AVUI #PunxemLaBombolla pic.twitter.com/WI2toQ3KaR
Avui #PunxemLaBombolla6A a la manifestació de Barcelona ✊ en contra dels lloguers abusius i en defensa del dret a l'habitatge! pic.twitter.com/0A6z3QTyfN
— Sindicat de Llogaters de Girona (@Llogateres_Gi) 6 d’abril de 2019
Crítiques a les elusions fiscals i contra la bancaRT Podem_BCN: Tot preparat per la manifestació a Barcelona per dir prou amb els lloguers abusius i garantir el dret a la vivenda als nostres barris; avui totes juntes #PunxemLaBombolla6A pic.twitter.com/L38LQNJO8U
— Marta ItarteTerribas (@Alleriene) 6 d’abril de 2019
"L'habitatge no és una mercaderia, és un dret amb el qual no s'hauria de poder especular", afegeixen. "Mentre el govern espanyol va regalar a la banca més de 60.000 milions d'euros de la nostra butxaca, aquests no han fet altra cosa que fer fora de casa seva a persones sense donar cap alternativa habitacional", critiquen. De fet, asseguren que els propietaris d'habitatges de lloguer "gaudeixen de mesures d'elusió fiscal a mida des de fa dècades, mentre els llogaters suporten pressió fiscal fins més del 30%".
Segons les entitats, els desnonaments tornen a estar en els pitjors nivells de la crisi, als quals hi sumen totes les famílies que han de deixar el seu barri o poble per les pujades "impossibles d'assumir" del lloguer.
La manifestació, celebrada també en altres ciutats de l'estat i d'Europa, ha anat des dels Jardinets de Gràcia a la plaça de Catalunya, passant per la Diagonal, el carrer Pau Claris i la Gran Via. La manifestació ha estat convocada per entitats veïnals de l'Eixample i el Sindicat de Llogaters, entre altres, amb el suport d'una setantena d'entitats com la FAVB, els sindicats CGT, IAC, Intersindical-CSC i CCOO, els 'comuns', la CUP, diversos ateneus populars, entitats veïnals, feministes i anticapitalistes, l'SEPC, sindicats de barri i d'habitatge, la PAH, la Xarxa per la sobirania Energètica, FridaysforFuture Barcelona, o Ecologistes en Acció, entre altres.
A banda de la manifestació de Barcelona, se n'han fet en una quarantena de ciutats de l'estat com València, Palma o Madrid, i europees com Amsterdam, Brussel·les, Lisboa, Londres, París, Viena o Burnaby (Canadà), entre altres.