El millor croissant de l'Estat és català per tercer any consecutiu

El pastisser premiat explica que la clau és crear un producte "amb moltes voltes, que sigui cruixent i lleuger, i que en fornejar-lo retingui al màxim la mantega".

Publicat el 08 d’octubre de 2024 a les 14:31
Actualitzat el 08 d’octubre de 2024 a les 14:33

Els pastissers catalans i de la resta de l'Estat han escollit aquest dimarts el millor croissant de mantega de tot l'estat espanyol, en un certamen que anualment organitza el Gremi de Pastissers de Barcelona. En aquest concurs hi participen artesans de tots els racons de l'Estat, però per tercer any consecutiu el premi s'ha quedat a Catalunya.

En aquesta edició ha estat la pastisseria Brunells de Barcelona qui s'ha endut la primera posició. Situada al número 22 del carrer de la Princesa, aquesta pastisseria creada el 1852 -va tancar de 2018 a 2020- és una de les més antigues de la ciutat i ja havia guanyat el mateix premi el 2020. La clau, segons el pastisser Andreu Sayó, ha estat un producte "amb moltes voltes, que sigui cruixent i lleuger, i que en fornejar-lo retingui al màxim la mantega".

El Gremi de Pastissers assegura que la històrica Brunells "homenatja la pastisseria tradicional" de la capital catalana. Els experts destaquen les propostes que recuperen i actualitzen les postres més emblemàtiques de la ciutat, però també remarquen el recull de les "peces més internacionals" de l’ofici pastisser.

El croissant català que és el millor de l'Estat
El croissant català que és el millor de l'Estat - Gremi de Pastissers de Barcelona

El 2021 va ser el primer any que no guanyava una pastisseria o fleca catalana, però des de llavors Catalunya ha recuperat el tron. La pastisseria Canal de la mateixa capital catalana va imposar-se el 2022, mentre que un any després ho va fer la pastisseria Prat Can Carriel de Roda de Ter.

Però, com han segmentat els experts els criteris per a poder triar de manera encertada? Amb un sistema de punts molt fàcil. El color, el format i l'acabat sumaven 10 punts cadascun. La pasta de fulla i l'alveolat aportaven 15 punts com a màxim cadascun. I el més important, el sabor, era el 40% de la puntuació final.