Mor Mey Hofmann, xef pionera de Barcelona amb una estrella Michelin

La cuinera va crear la prestigiosa Escola d'Hostaleria Hofmann

Publicat el 03 de maig de 2016 a les 10:32
La xef catalana Mey Hofmann ha mort aquest dimarts a Barcelona als 69 anys. Apassionada per la cuina des de petita, la va compaginar amb els estudis. El 1983 va impulsar la reconeguda Escola Hostaleria Hofmann i, anys més tard, el restaurant del carrer Argenteria, avui ubicat a la zona alta de Barcelona, a més del Taverna Hofmann i Hofmann Bistrot. Més recentment, va obrir la seva pastisseria al barri de la Ribera.

Guardonada amb una estrella Michelin el 2004, al llarg dels seus anys d'experiència ha guanyat el reconeixement del món culinari internacional. La cerimònia de comiat se celebrarà aquest dijous a les 13 hores al Tanatori de Sant Gervasi.

Mey Hofmann –abreviatura de Maria Remei Hofmann- va estudiar ciències econòmiques, arquitectura d'interiors, gemmologia i disseny de joies. Els seus coneixements han acabat convergint en l'activitat professional que més fama li ha donat, la gastronomia.

Una xef pionera

Hofmann va apostar per l’hostaleria, en un moment que ningú ho feia i quan no hi havia dones al sector. Va ser la primera en convidar grans xefs, com Arzak o Ducasse, perquè ensenyessin les seves receptes al seus alumnes. La seva escola, per on hi han passat més de 2.000 alumnes, ha tret grans professionals dels fogons.

Víctima d’una llarga malaltia, la reconeguda cuinera va anar passant el relleu a la seva filla Cristina Hofmann qui, precisament, ahir va recollir el premi de l’Acadèmia Catalana de Gastronòmia, atorgat a l’Escola d'Hostaleria Hofmann.