Un pastís de xocolata, uns borregos típics de Cardedeu o unes lioneses farcides de nata són algunes de les receptes del pastisser de Cardedeu Maurici Cot. Tot i que estan fetes amb ingredients diferents, comparteixen una característica: no tenen ni gluten ni lactosa. En Maurici els fa a l'obrador que ha obert fa un mes i mig a Llinars del Vallès, on només prepara productes aptes per a intolerants a aquests ingredients.
La idea li va venir fa uns anys, quan li van detectar precisament una intolerància al gluten i a la lactosa. Explica a NacióDigital que a partir d’aquell moment va començar a investigar “i a provar variants i a buscar receptes”. Sempre amb el mateix objectiu: que el producte final fos el més semblant possible als tradicionals.
Diu que no ha estat fàcil “perquè cada ingredient té el seu propi mètode” i perquè per arribar a un punt on amb blat hi hagués arribat d’una manera li ha calgut trobar altres camins. També explica, però, que utilitza com a substitutius ingredients ben coneguts per tothom: “El blat s’utilitza gairebé per a tot i he hagut de trobar substituts, com altres cereals, pseudocereals o blats sense gluten. Per exemple el blat de serraí, més conegut com a farina de fajol, la farina d’arròs, el midó de blat de moro o la fècula de patata”.
Finalment, però, es mostra molt satisfet amb el producte final que pot oferir a uns clients que defensa que no han de ser només intolerants a certs ingredients: “Estem oberts a tots, som un negoci inclusiu”, defensa. De moment, ja reben encàrrecs de restaurants, hotels i empreses de càtering, però expliquen que també venen directament a particulars.
El pastisser afegeix que, amb negocis com el seu, es pot resoldre un dels problemes que segons creu pateixen els intolerants a certs aliments: la poca oferta disponible.
Neix un obrador al Vallès que elabora productes de pastisseria sense gluten ni lactosa
Maurici Cot va decidir obrir el negoci després de ser diagnosticat com a intolerant a aquests productes | Utilitza com a substitutius el blat de serraí, la farina d’arròs, el midó de blat de moro o la fècula de patata
ARA A PORTADA
Publicat el 25 de maig de 2016 a les 13:38
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest dijous 28 d'agost: 28 comarques en alerta per tempestes i forts ruixats
-
Societat Torna la mili? Per ara, no
-
Societat Restablerta l'alta velocitat entre Barcelona i Madrid després d'una hora suspesa per un incendi
-
Societat Recollida de firmes contra els canvis urbanístics per donar llum verda al Museu Thyssen a Barcelona
-
Societat Un treballador de la gelateria catalanòfoba de Gràcia denuncia que l'amo els prohibeix parlar en català
-
Societat Els minisupermercats es multipliquen a Barcelona: se n'han obert 1.250 en 10 anys