Un equip de científics de la Universitat d'Oxford dirigits pel doctor Charalambos Antoniades han creat una intel·ligència artificial que permet calcular les possibilitats que té un pacient de perdre la vida per coronavirus. Això no determina amb seguretat que aquesta persona morirà, però si quantifica una sèrie d'elements perjudicials que poden agreujar el seu diagnòstic de cara a una recuperació, a una millora o definitivament a la supervivència.
Aquesta tecnologia està basada en l'anomenada machine learning, un sistema que emmagatzema un conjunt d'informació perquè la intel·ligència artificial creii una base de dades i pugui donar conclusions i interpretacions, en un futur, per ella mateixa. Els investigadors d'Oxford han fet que la IA, creada en col·laboració amb la British Heart Foundation, analitzi les tomografies del tòrax dels pacients amb més patologies greus amb coronavirus.
Per exemple, analitza la quantitat de greix que acumulen els vasos sanguinis d'una persona a qui s'està tractant de Covid-19 -amb patologia greu o mínimament complicada- i si aquests estan perjudicats, la IA determina que té vuit vegades més possibilitats de perdre la vida per la malaltia. Les persones que responen bé al tractament amb antiinflamatoris, fins a sis vegades. L'objectiu principal és poder rastrejar tots els elements d'una persona que podrien complicar un contagi de coronavirus i així, des de l'equip mèdic, crear un tractament específic per a curar-lo.
Per a poder crear una base de dades inicial, els científics d'Oxford van fer analitzar a la intel·ligència artificial un total de 435 tomografies de pacients amb coronavirus amb les de persones que no havien estat contagiades amb la Covid-19. Des de l'equip científic es mostren molt esperançats amb la tecnologia, que també els permetrà detectar aquelles persones amb alt risc de patir lesions cerebrals o atacs cardiovasculars en un futur.
[plantillacoronavirus]
Oxford crea una intel·ligència artificial que calcula les possibilitats de morir per Covid-19
La tecnologia emmagatzema una immensa base de dades per a poder detectar patrons que provoquin efectes greus de la malaltia

- Aquesta tecnologia està basada en l'anomenada machine learning | Freepik/xb100 -
- | Freepik/xb100
Ara a portada
Publicat el 11 de juny de 2021 a les 17:22
Actualitzat el 11 de juny de 2021 a les 17:48
Et pot interessar
-
Societat Un menor en estat greu després de ser atropellat per un taxi a Nou Barris
-
Societat Si reps un SMS de la Seguretat Social no hi facis clic: pot ser una estafa
-
Societat Quan cau la segona Pasqua enguany? Gairebé 200 municipis faran festa
-
Societat El temps d'aquest divendres 25 d'abril: sol i núvols a les portes d'un canvi de temps per al cap de setmana