Les dades apunten que, almenys en els matrimonis, no són habituals. Mentre l'any 2021 es van celebrar 22.733 casaments heterosexuals a Catalunya, només entre 187 i 514 presentaven cònjuges amb vint anys de diferència. El que està clar, però, és que quasi sempre és l'home qui és el gran dels dos: ocorre en nou de cada deu ocasions. Si s'amplia la mirada als matrimonis amb deu anys de diferència, se'n van oficiar com a mínim 1.443 fa dos anys i, d'aquests, els homes són encara el cònjuge més vell en el 89% d'ocasions.
[h3]Quants homes i quantes dones de cada franja d'edat es van casar amb cònjuges, com a mínim, deu anys més joves, el 2021 a Catalunya?[/h3]
[intext1]
D'aquesta manera, malgrat que Mejide o altres mediàtics com el col·laborador de Sálvame Kiko Matamoros circumscriguin aquest tipus de relacions en el marc de la llibertat i responsabilitat individuals de persones joves a enamorar-se d'altres de més grans, sense que l'edat importi, sembla que hi ha un patró clar que va més enllà d'un conjunt de casos particulars. I és que això quasi sempre els ocorre a dones respecte homes de més edat. Per què és així? Si l'edat no influís a l'hora de triar parella, com és que no hi ha més relacions amb dones grans i marits joves? Especialment, a més, quan l'esperança de vida de les dones és més alta i, per tant, n'hi ha més a partir de certa edat.