
Cartell del HackatH2On
La segona edició de la HackatH2On d'Aigües de Barcelona ha tancat la fase d'inscripcions amb un rècord de participació: més de 200 persones, tant d'àmbit nacional (Catalunya, Madrid, Aragó, Astúries, Andalusia i Illes Balears) com internacional (Portugal, Àustria, Xile, Colòmbia i Índia), s'hi han inscrit. Això representa un augment del 100% amb relació a l'edició del 2015.
L'edició del 2015 va tenir 98 inscrits i 87 participants, que es van enfrontar al repte de crear aplicacions mòbils innovadores per apropar als ciutadans el món de l'aigua i el Museu Agbar.
La HackatH2On és una iniciativa d'Aigües de Barcelona que busca innovar en la relació de la ciutadania amb els serveis de l'aigua, mitjançant solucions creatives sorgides en un marc de col·laboració, obert i transparent.
Mosaic de perfils i disciplines
Els perfils dels inscrits abracen un ventall molt ampli, amb estudiants, professors, emprenedors, investigadors i professionals d'empreses d'àmbits diversos. De les àrees d'estudi i de coneixement, enginyers de totes les especialitats, geòlegs, matemàtics, analistes, desenvolupadors, programadors, dissenyadors, i professionals i estudiants de màrqueting i comunicació, entre d'altres, han sol·licitat plaça per participar en la marató que se celebrarà el cap de setmana del 13 i 14 de maig a l'Àgora Agbar de Cornellà de Llobregat.
Posar en valor les dades
La HackatH2On 2017 posa el focus en les dades obertes i en el desenvolupament de solucions creatives en un marc col·laboratiu, obert i transparent. En la participació d'enguany destaca l'especialització en camps com el data mining i business intelligence, data science, big data i machine learning. Molts d'aquests inscrits emfatitzen la gran oportunitat que ofereix l'anàlisi i el tractament de dades per oferir un millor servei a la ciutadania.
"Idees útils per al món real"
Pel que fa a les motivacions per participar en la HackatH2On, destaca la voluntat de posar la creativitat al servei d'un fi real i útil, així com idear solucions que tinguin un impacte positiu en la ciutadania, i generar un canvi real en la relació dels ciutadans i els serveis de l'aigua. Predomina, així mateix, l'esperit col·laboratiu, d'intercanvi de coneixement i d'experiències, en un cap de setmana obert a la creativitat i l'experimentació.
La següent fase: Hack-at-Home
De la preselecció dels inscrits a la HackatH2On en sortiran els 100 participants que, en 20 equips d'entre 2 i 6 persones, prendran part en la marató presencial que tindrà lloc el 13 i 14 de maig a l'Àgora Agbar de Cornellà de Llobregat. Una vegada escollits, els equips iniciaran la Hack-at-Home, en què fins al 12 de maig podran provar les dades obertes d'Aigües de Barcelona per anar perfilant els seus projectes. Finalment, durant la HackatH2On els participants tindran l'oportunitat de validar els seus projectes amb mentors professionals i tècnics d'Aigües de Barcelona, que aportaran la seva experiència per donar-los suport.