
El nen va ingressar el 28 de maig a l'Hospital d'Olot. Foto: Martí Albesa
El departament de Salut de la Generalitat està fent un seguiment a entre 100 i 150 persones que van estar en contacte amb el nen de sis anys a qui se li ha detectat la diftèria. Es tracta, sobretot, de familiars, companys d'escola i personal sanitari; sobretot els metges i infermers que van atendre'l quan va arribar a l'Hospital d'Olot i encara no se li havia diagnosticat la diftèria.
Es dóna la circumstància que el nen va estar de colònies la setmana passada amb companys de classe i alumnes d'altres cursos del Cor de Maria, l'escola on estudia. Ahir al vespre, després que es destapés el cas, hi va haver una primera reunió al centre amb els pares dels alumnes i metges especialistes de l'Hospital Comarcal de la Garrotxa, que treballen coordinadament amb la Vall d'Hebron per tal de donar el màxim d'informació a les famílies.
L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha informat que estan revisant el calendari de vacunació de totes aquestes persones que han estat en contacte amb el nen i posen noves dosis a aquells que no tenien una correcta administració o ni tan sols l'havien rebut. Salut ha volgut llançar un missatge tranquil·litzador recordant que la majoria de la població, sobretot els joves, són immunes a la liftèria ja que han rebut les vacunes pertinents.
Medicació portada des de Rússia
Feia 32 anys que a Catalunya no apareixia cap cas de diftèria i al conjunt de l'Estat, l'últim va ser el 1987. Després de tants anys sense detectar-se'n cap, un dels problemes amb què es van trobar els metges és la manca de medicaments. Cap hospital espanyol disposava dels fàrmacs específics per la diftèria i es van haver de portar de Rússia.
Comunicat oficial del departament de Salut sobre el cas de diftèria