La Diputació no contempla que els tornis tornin a Tarragona
La decisió del Tribunal Constitucional no incidirà de manera directa sobre l’antiga plaça de braus de Tarragona, actualment coneguda com la Tarraco Arena Plaça (TAP). Des de la Diputació, ens propietari de la instal·lació, no es contempla que s’hi torni a veure corrides de toros encara que s’aixequi la prohibició de celebrar-ne a Catalunya.
Segons fonts de la Diputació, ara mateix no s’hi podrien tornar a celebrar perquè després de les reformes que ha patit la plaça no seria possible. Des de l’any 2006 s’han invertit més de 25 milions d’euros per fer d’aquest espai un emblema de la ciutat, però no per les corrides sinó per la capacitat d’acollir tot tipus d’actes culturals i espectacles, com concerts, fires, recreacions, festivals o exhibicions.
La transformació de la TAP va passar per deixar enrere l’etapa dels toreros i apostar per altres actes. Per poder ser un referent, tant pel gran com pel petit format, es van recuperar els corrals per a poder-hi fer exposicions, també es van eliminar les tanques de seguretat que evitava que els toros poguessin lesionar el públic i l’espai de la infermeria ja no està destinat a oferir aquest servei. Ara bé, cal afegir que la principal obra que es va portar a terme va ser a l'edifici auxiliar, on s’hi van instal·lar els vestidors, camerinos, sala de premsa, oficines de producció, i sala de primers auxilis, entre altres serveis.
La TAP és l’equipament cobert més gran de tota la demarcació equipat amb un excel·lent sostre (cúpula) retràctil que fa més espectacular la plaça i té una capacitat per a gairebé 11.000 persones.
A banda, un dels principals esculls que s’hauria de superar per tornar a veure corrides de toros a l’actual TAP és la seva gestió. Des de l’any 2013 l’empresa APIC (Agència de Publicitat Internacional Catalana) és l’encarregada de gestionar la plaça. El contracte d’adjudicació diu que fins al 2023 té els drets i per tant, hauria de ser aquesta empresa la que hauria de decidir si el recinte torna a acollir corrides de toros però amb una condició, hauria de ser APIC qui hauria d’assumir els costos d’adequar l’espai una altra vegada, sempre que es mantingui ferma la decisió del TC.
Olot va eliminar els correbous amb una consulta
A Olot tampoc hi tornaran les corrides de toros, independentment del que dictamini el Tribunal Constitucional. Ho assegura l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, en declaracions a NacióDigital: "La decisió del Tribunal Constitucional no ens afecta per res".
Corominas es basa en els resultats de la consulta ciutadana sobre els correbous, on va guanyar l'opció d'eliminar-los. D'aquesta manera defensa que la ciutat seguirà essent antitaurina. "Qui vulgui canviar això ha de tornar a fer una votació popular", sentencia l'alcalde.
L'Ajuntament d'Olot, a més, s'agafa en el fet que la plaça de braus és de titularitat municipal i és el consistori qui decideix quins espectacles es poden organitzar al seu interior i quins no.