Truc de cuiner: els dos ingredients que impedeixen que l'arròs s'enganxi

La cocció d'aquest aliment encara genera problemes tot i ser un dels més populars de la gastronomia mundial

Publicat el 16 de febrer de 2024 a les 19:04
Actualitzat el 16 de febrer de 2024 a les 19:05
L'arròs blanc és un dels aliments més bàsics per a moltíssimes cultures alimentàries de tot el planeta. Des de les asiàtiques fins a les mediterrànies. És nutritiu, costa molt poc al supermercat i es pot fer servir en molts plats: tant com a protagonista com a complement. Per això mateix, tenir traça per cuinar l'arròs és molt important per no acabar esguerrant plats que podrien ser perfectes només pel fet que ens sortís bé aquest primer pas.

Cuiners d'alta consideració fan elaboracions molt complexes, però no expliquen als seus seguidors com fer-ho de manera bàsica. Si bé, per això hi ha la cultura popular, que diu que afegir suc de llimona -amb mitja n'hi ha prou- i dues cullerades de vinagre de poma a l'aigua impedeix que s'enganxi i perdi textura.

[noticiadiari]2/268597[/noticiadiari]
És gràcies als àcids d'aquests ingredients, que també netegen l'arròs i fan que quedi més blanc. Ara, cal evitar passar-se amb les quantitats, ja que poden impregnar-ho tot. Sia més es vol que quedi més lliure, també es pot afegir una cullerada d'oli. Aleshores, només caldrà respectar els temps de cocció per obtenir l'arròs de la millor qualitat.

[plantillavirals]