L'arròs blanc és un dels aliments més bàsics per a moltíssimes cultures alimentàries de tot el planeta. Des de les asiàtiques fins a les mediterrànies. És nutritiu, costa molt poc al supermercat i es pot fer servir en molts plats: tant com a protagonista com a complement. Per això mateix, tenir traça per cuinar l'arròs és molt important per no acabar esguerrant plats que podrien ser perfectes només pel fet que ens sortís bé aquest primer pas.
Cuiners d'alta consideració fan elaboracions molt complexes, però no expliquen als seus seguidors com fer-ho de manera bàsica. Si bé, per això hi ha la cultura popular, que diu que afegir suc de llimona -amb mitja n'hi ha prou- i dues cullerades de vinagre de poma a l'aigua impedeix que s'enganxi i perdi textura.
[noticiadiari]2/268597[/noticiadiari]
És gràcies als àcids d'aquests ingredients, que també netegen l'arròs i fan que quedi més blanc. Ara, cal evitar passar-se amb les quantitats, ja que poden impregnar-ho tot. Sia més es vol que quedi més lliure, també es pot afegir una cullerada d'oli. Aleshores, només caldrà respectar els temps de cocció per obtenir l'arròs de la millor qualitat.
[plantillavirals]
Truc de cuiner: els dos ingredients que impedeixen que l'arròs s'enganxi
La cocció d'aquest aliment encara genera problemes tot i ser un dels més populars de la gastronomia mundial
Ara a portada
Publicat el 16 de febrer de 2024 a les 19:04
Actualitzat el 16 de febrer de 2024 a les 19:05
Et pot interessar
-
Societat Fira del Disc: vinils per escoltar o per posseir?
-
Societat El temps del cap de setmana del 3 i 4 de maig: inestabilitat, núvols i ruixats
-
Societat L'odissea per arribar a Barcelona en plena apagada per rebre un tractament revolucionari contra el càncer
-
Societat Els contractes de lloguer de temporada arriben a màxims històrics a Barcelona