Un arquitecte revisarà dos edificis de Barcelona arran de l'incendi de València

"El Periódico" assegura que els dos blocs de pisos situats al barri de Les Corts podrien presentar riscos similars al de la capital valenciana

Imatge aèrea de Barcelona
Imatge aèrea de Barcelona | Europa Press
Nació
28 de febrer del 2024
Actualitzat a les 17:20h
Un arquitecte revisarà a fons la situació i condició de dos edificis del barri de Les Corts de Barcelona perquè presenten "certes similituds" amb el bloc de pisos que es va incendiar la setmana passada a València, provocant la mort de diverses persones.

Segons explica El Periódico, la propietat d'aquests dos edificis de la capital catalana s'avancen a les intencions de la Generalitat de Catalunya, que es reunirà aquest divendres per formar un grup de feina que determinarà si existeixen blocs de pisos en condicions similars a l'accidentat de València, i posa fil a l'agulla per revisar el seu immoble.

Per què es revisaran? Primer de tot, van ser construïts per la mateixa constructora, FBEX, i comercialitzats per la mateixa immobiliària vinculada al Banc Popular. Segons explica el diari barceloní, es van construir per la mateixa època que l'edifici calcinat de la capital valenciana. Per això mateix, els propietaris de la finca han decidit actuar pel seu compte particular i contactar amb un arquitecte particular. Tal com han relatat al rotatiu, és més "una mesura de prevenció" que no pas "un senyal d'alarma".

Els pisos, situats als carrers Marquès de Sentmenat amb Guitard al barri de Les Corts, van ser promocionats de manera similar que els de València, amb un vídeo publicitari que ha tornat a ser rellevant a les xarxes socials. A diferència dels blocs calcinats, que estaven recoberts amb alumini a la façana, els de Barcelona els promocionen amb "façanes ventilades de pedra natural".

Arxivat a