Tal com ha detallat el citat mitjà, la veïna del Prat va ser traslladada a Bellvitge fa unes setmanes -el Govern no ha volgut precisar cap data- i no ha estat fins recentment que l'han passat a la unitat de cures intensives. "Actualment, està en procés de recuperació, ja que més enllà de la infecció, el seu estat de salut és delicat", explica un portaveu de la Conselleria de Salut.
Fins ara i sempre segons la informació disponible, no ha transcendit cap altre cas d'infecció a la zona, tot i que la Generalitat va informar aquest mateix estiu que havia detectat la presència de la febre del Nil en un ocell a Cornellà, a escassos quilòmetres del Prat.
La febre del Nil Occidental és una malaltia provocada per un virus en expansió a l'Estat, que també aquest estiu ha contagiat dues persones per primera vegada al País Valencià. Ara fa tres anys, el 2020, un gran brot va tenir prop de 80 afectats i vuit morts a Andalusia i Extremadura.
Com es transmet i quins símptomes presenta?
El virus que causa la malaltia és del gènere Flavivirus i es transmet als humans a través d'una picada de mosquit del gènere Culex. Quatre de cada cinc persones són asimptomàtiques o bé tenen símptomes molt lleus, però la persona que resta pot tenir dolors, cansament, febre alta, vòmits i, a vegades, erupció cutània. El cap del Servei de Medicina Preventiva a l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, precisa que dins d'aquest grup, un 1% del total de contagiats, "desenvoluparà un quadre greu d'encefalitis". En aquests pacients, que acostuma a ser gent gran amb malalties de base o bé criatures, la mortalitat s'acosta al 10%.[plantillavirals]