VÃDEO Així colonitza el gavià argentat els terrats de la Ràpita
Es tracta d'una espècie molt abundant que causa molèsties als veïns
Ara a portada
-
Economia Competència avala unànimement però amb condicions l'opa del BBVA sobre el Sabadell Pep Martí i Vallverdú
-
-
Societat Belén López (CCOO): «No entenem la posició de Junts sobre la reducció de la jornada laboral» Pep Martí i Vallverdú
-
-
Energia Com es produeix l'electricitat que consumim: 10 claus del sistema energètic català Arnau Urgell i Vidal
Publicat el 02 de juny de 2017 a les 12:17
Des de fa alguns anys, la presència del gavià argentat de potes grogues als terrats de la Ràpita (el Montsià) ha esdevingut un fenomen en expansió sense aturador. L'elevat èxit reproductor d'aquesta gavina unit als problemes de soroll, brutícia, deteriorament d'edificis i algun que altre atac –sense conseqüències greus sobre la població- que generen a les colònies urbanes, han motivat les queixes de veïns.
Al contrari del que passa amb la gavina corsa, una espècie en perill d’extinció i molt protegida que té al delta de l’Ebre un dels seus centres més importants de reproducció, el gavià argentat de pota groga no és una espècie amenaçada. Segons exposa l’ONG Seo BirdLife al seu web no hi ha amenaces d'importància per a l'espècie, a excepció d'algunes colònies a les quals pugui afectar el tancament d'escombriaires o salines, així com la regulació de la pesca d'arrossegament.
A finals del mes de març els gavians solen fer la posta i els polls neixen al cap de 26 o 28 dies. Des de fa algun temps, els veïns que es troben amb problemes per la nidificació de gavià argentat als seus terrats opta per posar-se en contacte amb empreses especialitzades en gestions de plagues i aus urbanes.
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest dijous 1 de maig: dia assolellat per començar el pont
-
Societat Més de 40 quilòmetres de retenció a les carreteres per l'operació sortida del pont de maig
-
Societat Una mobilització insòlita evita dos desnonaments enrevessats a Ciutat Meridiana
-
Societat Augment de casos de xarampió a Catalunya: 25 detectats en els primers mesos de l’any