Ensurt d'uns veïns propers a un restaurant de Barcelona. Aquest diumenge a la matinada van notar com un fum entrava a les seves cases i pensaven que era un incendi. Però la realitat és que una vintena d'ells van acabar intoxicats per una fumigació irregular a l'establiment, tal com han explicat al 3Cat.
Els fets van ocórrer en un bloc de pisos de Sant Martí i els afectats van haver de ser ingressats a l'Hospital del Mar i al de Sant Pau després que els ho recomanés l'Institut Nacional de Toxicologia. Per fortuna, només dues persones van presentar símptomes lleus d'irritació i s'han recuperat, tot i que encara pateixen algunes conseqüències.
Però, què és el que va passar? Doncs l'informe dels Bombers de Barcelona apunta que el culpable de tot plegat va ser el producte utilitzat per eliminar paneroles. Es tracta d'un biocida aplicat en forma de bomba de fum que no s'hauria fet servir en la dosificació i la forma adequades. Així doncs, el producte s'hauria concentrat i dispersat provocant l'afectació als veïns. A banda, la marca utilitzada no està registrada ni autoritzada a la Unió Europea.
La Guàrdia Urbana ha obert una investigació per esclarir els fets i, en paral·lel, també ha clausurat el restaurant de manera preventiva. L'establiment no podrà reobrir fins que compleixi amb les mesures que li ha exigit l'Agència de Salut Pública de Barcelona. Per la seva banda, alguns dels veïns afectats han presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra i plantegen que sigui comunitària.