Té estrelles Michelin arreu de l'Estat i el seu nom és un dels més coneguts del sector. Martín Berasategui és avui el protagonista del món gastronòmic després d'anunciar que ha abandonat El Club Allard de Madrid perquè la propietat del restaurant no li ha pagat res des que hi va entrar.
El fitxatge del cuiner basc, que compta amb 12 estrelles Michelin comptant aquesta de Madrid, va ser la salvació de l'establiment després d'haver perdut els guardons de la guia vermella aconseguits durant la primera dècada dels 2000. Berasategui era una aposta segura per tornar a enlairar un espai idíl·lic de la capital espanyola.
Va començar a treballar-hi el març del 2023 i només uns mesos després, el novembre passat, el restaurant va obtenir la primeraestrella Michelin. Ara, sis mesos després, el cuiner anuncia que ha abandonat el projecte: "He hagut de marxar, no perquè el projecte hagi fracassat ni perquè a mi se'm resisteixi Madrid, he marxat perquè en aquest temps no m'han pagat ni un euro", ha dit a El País.
El xef ha volgut culpar la propietat de la situació a què han arribat però sense donar noms. "Qui aguanta un any i mig posant-ho tot de la meva butxaca? Hi ha gent que vol guanyar medalles olímpiques sense tocar l'aigua", ha lamentat, assegurant que algunes persones entren al sector gastronòmic sense saber quin negoci és i quins compromisos hi ha.
"Ser bona gent sempre m'ha sortit rendible", ha conclòs. I és que Berasategui vol esborrar aquesta experiència el més ràpid possible per poder-se centrar en la resta de projectes: de Barcelona a Tenerife, passant per Lasarte o Dubai. I ja pensa en pròximsprojectes: Mallorca, Roma i Tòquio.
La propietat del Club Allard, Antonio Chávarri, diu el contrari. Afirma que la ruptura ha estat amistosa i que les exigències econòmiques del projecte han sigut massa elevades: "Hem patit, no hem estat còmodes a nivell econòmic".