Cinc formatges que poden consumir els intolerants a la lactosa

Amb aquesta llista de varietats que tenen baixes quantitats de lactosa o en són lliures, tothom pot gaudir del formatge sense problemes digestius

Alguns formatges són aptes per als intolerants a la lactosa
Alguns formatges són aptes per als intolerants a la lactosa | Artefor
Redacció
14 d'octubre de 2024, 13:06

La lactosa és un sucre natural que es troba en productes alimentaris habituals i que pot causar problemes digestius en aquelles persones que són intolerants. Més enllà de la llet, que ja té moltes alternatives de begudes digitals per substituir-la, el formatge és un dels productes que més lactosa conté. 

Ara bé, el plaer de gaudir del formatge no ha de ser exclusiu d'aquells que poden tolerar la lactosa sense problemes. Per sort, existeix una llista de formatges que gairebé no contenen lactosa -amb nivells molt baixos- o són totalment lliures d'aquest sucre, fet que permet que tothom pugui menjar-ne sense limitacions.

Si ets intolerant a la lactosa o coneixes algú que ho sigui, a continuació et deixem una llista de formatges aptes per al teu estómac. 

Parmesà

El parmesà és un element fonamental de la cuina italiana. És naturalment baix en lactosa a causa del seu procés d'envelliment, fet que el converteix en una opció favorable per a moltes persones intolerants.

Gouda

Aquest formatge, que sovint es ven fumat, té un marge de lactosa d'entre el 0 i el 2,2%. Pot ser lleugerament dolç i es menja a la planxa, com a part d'un plat o en làmines. 

Mozzarella

La mozzarella és un formatge molt fresc, però les característiques pròpies de la llet autèntica de búfala i de la seva elaboració tradicional fan que el contingut de lactosa sigui mínim. De fet, l'autèntica mozzarella de búfala és de fàcil digestió i té poca lactosa. El fet que habitualment no es mengi sola fa que es toleri molt millor.

Feta

El formatge feta, que conté entre un 0,5% i un 1,5% de lactosa únicament, té molts menys greixos que altres formatges. El tradicional, fet normalment amb llet d'ovella o de cabra, conté menys lactosa que el fet amb llet de vaca. 

Camembert

Aquest popular formatge francès té un marge de lactosa d'entre el 0 i l'1,8%. És conegut per la seva textura suau, cremosa i el seu gust lletós. El fet que tingui una maduració mínima de dos mesos és ideal per als intolerants a la lactosa.