Un nutricionista alerta sobre la realitat de les pastilles de caldo

L'expert assegura que aquests productes són "el pitjor que hi ha" perquè realment tenen un valor nutritiu inexistent

Publicat el 25 d’abril de 2024 a les 19:40
Actualitzat el 18 de juny de 2024 a les 11:54

Les pastilles o els cubs de caldo que es venen als supermercats són una alternativa per aconseguir de manera ràpida un sabor acceptable per acompanyar les nostres sopes. Ara bé, també cal tenir en compte els efectes que tenen per a la salut, una advertència que ha posat sobre la taula un nutricionista.

L'autor del nou llibre Compra bien, come mejor, Alex Yánez, ha estat molt contundent sobre aquests productes: "Una pastilla de caldo de sopa, encara que posi que és natural, és el pitjor que hi ha", ha assegurat en una entrevista a La Voz de Galicia

"Natural ho pots posar a tot arreu, i s'utilitza com un reclam quan no ho és", afegeix Yáñez. Per altra banda, el nutricionista també recorda que hi ha additius bons i dolents, i que amb el seu missatge no vol que es creï una "quimiofòbia" que ens faci fugir de tot allò que sigui químic.

La realitat és que les pastilles de brou estan majoritàriament fetes a partir de sal (en més d'un 50%) i components per donar sabor, però gairebé no incorporen ni carn, ni peix ni verdures. Això significa que el seu valor nutritiu és pràcticament inexistent.