Oxford revela la fórmula de l'hamburguesa perfecta amb un ingredient secret

Un estudi conjunt amb el xef Charles Michel assenyala que la clau no es troba només en el gust

Una hamburguesa, en una imatge d'arxiu
Una hamburguesa, en una imatge d'arxiu | Pexels
Redacció
28 d'agost de 2024, 15:47

Pocs productes gastronòmics han inspirat l'obertura de més restaurants i cadenes de menjar que l'hamburguesa. Dues llesques de pa i una hamburguesa com a base i, a partir d'aquí, variacions infinites amb ingredients de tota mena. Si bé, una investigació de la Universitat d'Òxford i el xef Charles Michel ha trobat la "fórmula perfecta" per obtenir la millor hamburguesa possible.

El professor de psicologia experimental i autor principal de l'estudi, Charles Spence, ha demostrat en diverses ocasions que les preferències humanes estan influenciades alhora per factors neurològics i socials. Amb aquesta base, ha volgut idear una recepta que oferís una "experiència sensorial completa" i ha determinat que hi ha diverses claus, així com un ingredient secret.

Per exemple, la carn ha de situar-se a la part superior de l'entrepà perquè les seves aromes arribin millor a les fosses nasals quan es menja. A més, l'altura ideal del conjunt de l'hamburguesa ha de ser de set centímetres. Però el més important i innovador és que cal afegir algunes gotes de salsa de soja al pa inferior, ja que proporciona una capa extra d'umami que potencia el gust de la resta d'ingredients.