Segons la ciència, l'arròs és el cereal que absorbeix més arsènic, un element tòxic i nociu per a la salut. Precisament per aquest motiu, és important tenir-ne consciència i prendre nota de totes les maneres que tenim a l'abast per rebaixar la seva quantitat en el menjar que consumim.
En aquest sentit, hi ha un estudi que ha demostrat que la mortalitat és més elevada per malaltia cardiovascular en aquells casos en què hi ha una exposició més elevada a l'arsènic de l'arròs. Però hi ha una altra recerca que ha trobat la millor manera de coure'l per treure-li el màxim d'arsènic possible, més del 70%: escaldar-lo durant cinc minuts i canviar l'aigua d'ebullició per acabar de coure'l. Només hem de seguir aquests cinc passos:
- Posa aigua a bullir: quatre tasses per cada una d'arròs que vulguem coure
- Posa-hi l'arròs i deixa que bulli cinc minuts
- Llença l'aigua amb arsènic
- Posa-hi aigua nova: almenys dues tasses per cada tassa d'arròs
- Ara només et queda acabar de coure'l com faries sempre
D'aquesta manera, fàcil i ràpida, aconseguiràs que un plat bàsic en la nostra dieta sigui més saludable, sobretot si se l'han de menjar criatures i nadons.