El món es divideix en dos tipus de persones. Aquelles que es dutxen al matí i aquelles que prefereixen fer-ho a la nit. En el primer dels casos, defensen que rebre l'impacte del doll d'aigua els proporciona una bona dosi d'energia per encarar el dia. En el segon, sostenen que la seva decisió és senzilla: volen anar a dormir relaxats i nets de la contaminació de tot allò que ha entrat en contacte amb ells durant la jornada.
Els i les expertes han arribat per resoldre'ns, una vegada més, el dubte. D'una banda, el dermatòleg, divulgador científic, i professor de dermatologia a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Ramón Grimalt ha explicat a La Vanguardia que aquestes partícules contaminades que, segons els i les defensores de la dutxa nocturna, queden impregnades al cos, són molt difícils d'acumular. “És exagerat. Si fóssim molt puristes, potser podrien adherir-se a la cara i el pèl, però mai al nostre cos”, ha subratllat Grimalt. L'especialista a més a més ha reivindicat que no hi ha cap motiu dermatològic que ens hagi de fer decantar per una opció o altra.
Els condicionants que han de decantar la tria
No obstant això, la doctora en psicologia i professora de la Universitat de Harvard, Shelley Carson té una opinió força diferent de la del català. Per a ella, hi ha una sèrie de condicionatsque haurien de decantar la nostra tria. Si, per exemple, estem davant d'un dia que serà mogut, la seva recomanació és que la dutxa sigui al matí, ja que pot ajudar a despertar el nostre vessant més creatiu i estar més alerta.
Malgrat això, l'aigua també té una part que relaxa i ajuda a mantenir la temperatura corporal, la qual cosa ajuda a agafar el son. Això fa de l'opció nocturna una tria perfecta per aquelles persones que vulguin anar a dormir tranquil·les i també per a aquelles a les quals els costa desconnectar abans d'anar al llit.