El truc definitiu per escollir la millor síndria del supermercat

La síndria és un dels millors aliments per a l'estiu: més enllà del seu bon gust té una gran quantitat d'aigua

Un plat amb trossos de síndria
Un plat amb trossos de síndria | Nació
Redacció
16 d'agost de 2024, 12:01

La síndria és una de les fruites més refrescants de l'estiu. Amb un alt contingut en aigua (proper al 92%), refresca, hidrata i alimenta. L'aigua que conté beneficia el bon funcionament dels ronyons, ja que filtren millor allò que és dolent per l'organisme. A més, conté vitamina A, B i C, vitamines essencials pel bon funcionament del sistema immunitari, la salut de la pell, la salut ocular i la formació del col·lagen. Per si fos poca cosa, també és rica en antioxidants, fet que ajuda a reduir el risc de patir alguns tipus de càncer.

És evident que aquesta fruita és bona per la salut, però també volem que sigui bona de gust. És per això que hi ha molts trucs per saber si una síndria serà dolça abans de comprar-la. I és que no hi ha pitjor sensació que encetar una síndria, tallar-la i en el moment de menjar-la adonar-se que no té gust de res. 

El truc dels dos dits

Hi ha un truc eficaç que no requereix objectes especials ni d'una gran preparació: simplement es necessiten dos dits. Per tal d'aconseguir fer funcionar la tècnica haurem d'ajuntar el dit índex amb el dit mig i col·locar-los entre dues ratlles blanques de la síndria. Si la separació entre les dues línies blanques és, efectivament, de dos dits, voldrà dir que la fruita és madura i a punt per consumir. El perquè d'aquesta tècnica és que les línies verdes amples entre línies blanques indica que la síndria ha tingut un creixement uniforme.

De trucs n'hi ha molts i de segur que a cadascú en té algun. Els més habituals són els de picar-la amb la mà plana per escoltar com sona o veure si té una taca groga, ja que voldrà dir que ha estat madurant en contacte directe amb el sol.