Sílvia Paneque recupera Manel Nadal com a secretari de Mobilitat i Infraestructures

L'històric del PSC torna a la conselleria des d'on ja va treballar amb els governs de Maragall i Montilla

Manel Nadal, quan era secretari per la Mobilitat el 2009
Manel Nadal, quan era secretari per la Mobilitat el 2009 | ACN / Jaume Ventura
Redacció
15 d'agost de 2024, 09:35
Actualitzat: 9:43h

Salvador Illa va triar ràpidament els consellers del seu executiu i ara està immers en la cerca d'alts càrrecs. Manel Nadal serà el secretari de Mobilitat i Infraestructures del nou govern de la Generalitat, segons ha avançat El Periódico. L'històric del PSC gironí, de 71 anys, torna així a la conselleria des d'on ja va treballar amb els governs de Pasqual Maragall i José Montilla. 

Així, Illa fitxa un veterà del partit que coneix molt bé la matèria. Va ser secretari de Mobilitat amb Maragall i coordinador de l'àrea amb Montilla, quan el seu germà Joaquim Nadal -que fins fa uns dies al govern de Pere Aragonès- capitanejava el departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Les carpetes calentes de Manel Nadal són diverses, però destaca sobretot el futur de l'aeroport del Prat. El govern d'Aragonès ha evitat l'ampliació de la infraestructura aeroportuària, tot i la insistència dels socialistes per abordar-la. Ara, Nadal haurà de gestionar un tema crucial per al futur de la mobilitat catalana.

A més, el nou secretari tindrà a les seves mans la gestió dels ports i el desenvolupament de la mobilitat sostenible. Queda exclosa de les seves tasques la gestió del traspàs de Rodalies, que queda en mans dePere Macias, ratificat per la consellera Sílvia Paneque com a comissionat.

Nadal, però, no és el primer fitxatge de la borsa de veterans del partit socialista. El president de la Generalitat, Salvador Illa, ja ha repescat el també històric del PSC Jordi Terrades per ser el secretari general de la superconselleria de Territori, Habitatge i Transició Ecològica que pilotarà Paneque. Terrades va ser diputat des de 1999 i fins aquesta legislatura, on ja no va formar part de les llistes socialistes.