Redacció
15 d'agost de 2024, 17:13

Prendre cafè a l'estiu és sovint un repte. La beguda està molt calenta i no refresca gens, més aviat el contrari. Et cremes la llengua i, un cop ingerit, sues encara més que abans. És per això que molta gent opta per prendre'l amb gel, tot i el risc que quedi aigualit molt ràpidament. 

Per fer-lo, el més habitual és preparar una tassa de cafè calent, com fem normalment, i després afegir-li gel (o afegir-lo a un altre got amb un glaçó). El cert és que el cafè es gela molt ràpidament, però el resultat no és el desitjat: té més aigua, es perden matisos i el gust de la beguda és diferent. 

És per això que els amants del cafè prefereixen la tècnica cold brew: un cafè infusionat en fred des del principi. El perfil d'Instagram @sanjorge_cafedelbueno, amb més de 64.000 seguidors, explica que per preparar el cold brew només cal un litre d'aigua i 100 grams de cafè gruixut, molt gruixut. 

Com preparar un cafè cold brew?

Com sempre a la cuina, com més bona qualitat tingui el cafè escollit, més bo quedarà el cold brew que ens preparem. És per això que cal evitar les pitjors varietats, com ara el torrefacte. 

L'elaboració és molt senzilla: només cal barrejar l'aigua i el cafè en un recipient o ampolla i deixar-ho reposar tapat durant 24 hores a la nevera. Durant aquest temps, el cafè s'infusionarà en fred. 

Per acabar, caldrà filtrar el cafè, amb un filtre de paper o de tela. I el resultat final serà "una beguda amb molt més cos, més intensitat, més rodona i que conservarà molt millor les propietats", detalla el creador del vídeo.

Les propietats del cafè infusionat en fred són més elevades que el cafè calent, ja que es conserven millor les propietats organolèptiques del cafè molt. La beguda, a més, és menys amarga i menys àcida, però manté un gust intens. Avís, però, a la gent nerviosa: el gran temps d'infusió, en comparació amb la pràctica convencional calenta, fa que el cold brew contingui més cafeïna.