En la gastronomia mediterrània, és difícil imaginar la cuina sense la sal. Aquest ingredient té la capacitat de transformar un plat i modificar el comportament de la resta d'ingredients i, tot i que està constantment qüestionat, té un paper central a les cartes dels grans restaurants. El que no es coneix tant, però, és que el moment en què s'afegeix aquest condiment és molt determinant.
El blog especialitzat Carne y Salud afirma que el moment idoni per a tirar sal depèn del tipus i de la tècnica que s'estigui emprant. En el cas dels guisats, es recomana afegir la sal a la cassola abans d'afegir la carn i la resta de productes. En canvi, quan cuinem carn i peix a la planxa, cal afegir-la quan aquests s'hagin segellat, després d'uns segons.
En tercer lloc, amb la brasa és preferible tirar sal quan aquesta estigui a to, just en el moment d'introduir la carn i les verduretes. I en la preparació d'un steak tartar? Aquí, la sal s'afegeix al final, just quan es barregen tots els ingredients amb la carn. Finalment, amb el menjar cuit, toca afegir la sal al final, just abans de servir el menjar.