
(ARXIU) Laia Casas, el gener passat en la presentació d’un llibre sobre neuroaprenentatge
A les portes de la diada de Sant Jordi, la Biblioteca Carles Morató de Solsona programa dues conferències adreçades als pares i mares per fomentar la lectura als infants. En el marc de la programació “Creixem llegint, creixem junts”, es convida les famílies a una sessió titulada “La meva primera biblioteca”, a càrrec de la docent especialitzada en literatura infantil de la Universitat de Barcelona Julieta Torrents, aquest dijous; i a una altra que duu per títol “Per què cal donar un llibre als nostres infants i no una tauleta tecnològica?”, que pronunciarà la solsonina Laia Casas, diplomada en Magisteri d’Educació Especial i especialitzada en neuroeducació, dijous que ve.
Aquests dijous a les set de la tarda al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató, Julieta Torrents conduirà una xerrada-taller sobre com crear la primera biblioteca i anar-la ampliant. S’hi explicarà en quins punts cal que les famílies es fixin a l’hora d’escollir un llibre per als més petits en funció de l’edat i els gustos, com viure el moment en què s’obre un llibre, com interpretar-ne el contingut i en quins llocs de la casa s’ha de col·locar la biblioteca, entre altres qüestions. També s’hi recomanaran alguns títols per a totes les franges d’edat.
Dijous de la setmana que ve, dia 29, a les vuit del vespre i al mateix espai, Laia Casas explicarà a les famílies els resultats de les últimes investigacions sobre l’impacte de les noves tecnologies en el procés de desenvolupament dels infants. Els estudis han demostrat que l’ús habitual i perllongat de tecnologia tàctil modifica les estructures cerebrals dels nens. En aquesta sessió, a més, Casas oferirà estratègies pràctiques per millorar la gestió d’aquest tema en el context familiar.